Elektrisch of infrarood

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #21
Dit valt onder de noemer: Afzetter. Direct aan de kant schuiven zo'n figuur!!
Je bentecht in de val gelopen bij deze aannemer, die je daarnaast ook nog eens volkomen verkeerd voorlicht.

Dat deze aannemer alles maar te duur vindt, komt doordat hij nog steeds alles bij het oude wil laten en totaal niet open staat voor wat er inmiddels wel al op de markt is om te bezuinigen.
Hij kan waarschijnlijk maar niet wennen aan het feit, dat we straks echt anders moeten gaan verwarmen.

Vergeet nou eindelijk eens al die adviezen die m.i. gewoon nergens op slaan bij zo'n relatief eenvoudig vraagstuk: verwarming in de badkamer.

Elektrische vloerverwarming werkt perfect in een badkamer omdat het een relatief kleine ruimte is en het verbruik echt niet zo groot zal zijn, wanneer je met verstand te werk gaat. (ook daarbij komt zo'n bouwer waarschijnlijk elektrische vloerverwarming ook zo duur zal maken, dat je die keuze weer laat vallen)

Infraroodpanelen werken ook prima en zijn in de regel ook goed te installeren aan plafond of wand.
Ga uit van ca 100 Watt per te verwarmen M2.
Ook deze zijn goed regelbaar.
 

Rob25

  • #22
Nou om de bouwer nu een afzetter te noemen is wel erg kort door de bocht. De prijs voor de vloerverwarming boven is zo hoog zei hij omdat er dan ook een extra unit geplaatst moet worden.
En zoals ze zeiden boven zal je het zelden gebruiken aangezien het heel erg goed geïsoleerd is en dat zou best kunnen want in ons oude huis hebben we de verwarming boven ook nooit aan, op de badkamer na. Slapen liever met het raam open.

Ik had ook advies gevraagd bij een leverancier van vloerverwarming, elektrisch, en die belde gisteren om te zeggen dat we het met vloerverwarming niet zullen redden dus hij adviseerde om het niet te doen, en ze verkopen het zelf. De m2 voor verwarming was te klein zei hij. Beter een elektrische radiator adviseerde hij.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #23
Rob25 schreef:
Nou om de bouwer nu een afzetter te noemen is wel erg kort door de bocht. De prijs voor de vloerverwarming boven is zo hoog zei hij omdat er dan ook een extra unit geplaatst moet worden..
Sorry hoor, maar als je maar direct kritiekloos aanneemt wat zo'n aannemer vertelt, dan wil je gewoon graag teveel betalen.
Voor iedere verdieping met vloerverwarming dient, als beste oplossing, een aparte verdeler te komen
Dik € 5000,00 incl.BTW (want die moet u ook betalen)
Hiervoor kan je een vloerverwarming laten installeren voor ruim 200M2 (incl een aparte "unit"....geef deze een andere naam voor een verdeler, en je betaalt dus het 3 dubbele)

Kijk eens even goed rond en zie wat elektrische vloerverwarming kost + eventueel nog eens een infrarood paneel, dan ben je voor nog geen 20% van die prijs klaar.

Ik heb je al in een PB gevraagd: wat is de oppervlakte waar je het over hebt? (helaas geen antwoord ontvangen)
Pas dan kan je beoordelen of iets duur of acceptabel is.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #24
Bij ons was de stelpost voor vloerverwarming op de 2e verdieping eerst 1700 Euro. Uiteindelijk (na onderhandelen) op Eur 750,- uitgekomen voor ca 40 m2.

En dan was het nog heel dik betaald...
 

Rob25

  • #25
Bedankt voor de tip, we gaan er mee verder.

Eerst wilden we altijd vloerverwarming in de badkamer maar dat lijkt qua prijs niet haalbaar, te duur voor het weinige rendement.
Daarom dachten we idd. elektrische vloerverwarming en evt. een infrarood of elektrische radiator ook voor de handdoeken omdat we toch het huis vol leggen met zonnepanelen voor de lucht/water warmtepomp. We willen 0 op de meter proberen.

Volgens een leverancier van elektrische vloerverwarming, namen mogen hier niet genoemd worden heb ik begrepen, is de bruikbare netto oppervlakte van de badkamer te klein voor alleen elektrische vloerverwarming. +/- 9m2 en daar zit dan ook bij inbegrepen wastafelkastjes en inloopdouche.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #26
Rob25 schreef:
Eerst wilden we altijd vloerverwarming in de badkamer maar dat lijkt qua prijs niet haalbaar, te duur voor het weinige rendement.
Vloerverwarming is niet duur, maar wordt duur gehouden door aannemers die er schandalig veel aan willen verdienen.

En daarnaast: met elektrische verwarming ben je niet gebonden aan de vloer. Je kunt ook wanden en plafond gebruiken als verwarming....en dan kom je wel aan het gewenste vermogen. En als je dat regelt is er geen enkel probleem.
 

Rob25

  • #27
Ja dat klopt, vloerverwarming kan ook in de muur. Maar dan lijkt mij een elektrische radiator handiger, kun je er ook een handdoek overhangen.
 

Rob25

  • #28
Soms schrik ik wel van de tips enz hier. Daardoor vraag ik me nu af of wij de vloerverwarming in het huis misschien beter door iemand anders kunnen aan laten leggen.
De vraag.
De vvw wordt gelegd in de cementen afdekvloer neem ik aan dus zouden we ook alleen betonvloeren kunnen nemen?
En dan de vvw daarop en een cementen dekvloer eroverheen. Klopt dat op die manier? De leidingen van de diverse vertrekken gaan toch ook over de vloer naar de unit bij de warmtepomp neem ik aan?

Zoja.
Is er ook iemand die me een indicatie zou kunnen geven van het aan laten leggen van vvw?
Begane grond kamer met open keuken, bijkeuken, hal met toilet en inpandige garage maar daar komt er geen. Begane grond in totaal voor vvw. ong. 65m2.
Bovenverdieping badkamer 9 m2 en 2 slaapkamers totaal 60m2.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu