Elektra keuken -> Perilex terug naar 2 x 16A WCD?

Henk2k

  • #1
Hallo, we zijn bezig met de voorbereidingen voor het plaatsen van een nieuwe keuken. Momenteel zitten er veel te veel apparaten op 1 groep (gaat allemaal wel goed, maar lampen 'zakken' wel af en toe in als er een apparaat aangaat. Tevens gaan we nieuwe/zwaardere apparatuur plaatsen.

In ons huis zijn momenteel 7 groepen.


Van de 7 zijn er 2 groepen momenteel ongebruikt als voorbereiding op elektrisch koken in de vorm van een Perilex-WCD. We blijven op gas koken en kan ik deze 2 groepen gewoon splitsen naar 2 gewone WCD voor de nieuwe oven en de vaatwasser?
Moet ik hiervoor ook de meterkast laten aanpassen (het klepje over de twee fornuisgroepen bijvoorbeeld) of kan het gewoon blijven zoals het is? Dan pas ik enkel de labeltjes aan en laat ik de meterkast voor wat hij is.

Klopt het dat we een 1x40A aansluiting hebben en is dit voldoende voor een 'normale' keuken met een boiler (aparte groep), vaatwasser (aparte groep), stoomoven (aparte groep), magnetron, koelkast (bij 1 van de overige 3 groepen erop)?

Alvast bedankt voor jullie hulp.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Nee, splitsen is niet toegestaan omdat er geen verschillende groepen door één buis mogen lopen. De aardlekschakelaar kan max 40A schakelen. De hoofdzekering is meestal 25 of 35A , maar dat is op de foto niet te zien.
Wat je eigenlijk nodig hebt is twee groepen, een aardlekschakelaar en een hoofdschakelaar erbij om weer up-to-date te zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu