Elektra in dubbele/valse wand

Co Klus

  • #1
Goedendag heren en dames klussers,

Ik schrijf jullie met het volgende...
In mijn garage dacht ik een wand wat knapper af te werken door er een gipsplaten valse wand voor te zetten en zo ook het een en ander achter deze wand af te werken.

Ik twijfel echter sterk aan de aanpak en vraag me af of dat jullie goeie tips en adviezen hebben. Ook al veel wijzer geworden van andere topics op dit forum, waarvoor dank!

Nu komt het elektra binnen langs de ene wand en heb ik deze verlegd naar de andere wand. Ergens las ik dat het niet mag om langs de wand, tegen het plafond de draad te verleggen. Echter zie ik geen betere mogelijkheid (nieuwe draden leggen is een mooie manier, langs het plafond, echter bestaat het plafond uit hout cement platen die lastig te verwijderen zijn)

Graag wil ik jullie mening in deze. Achter de platen heb ik ook wat glaswol gestoken voor de isolatie met het voornaamste idee gelet op de brandveiligheid. Achteraf denk ik dat dit wellicht niet veel toegevoede waarde heeft.

20211022_135923.jpg 20211022_135931.jpg 20211022_135943.jpg
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Horizontaal verleggen mag prima voor zover ik weet; het mag/kan alleen niet wanneer je de leidingen infreest. Dan wordt de integriteit van de muur immers aangetast. Enige belangrijke wat ik hier verder zie is dat je de lasdozen bereikbaar moet houden.
 
  • Like
Waarderingen: Co Klus

Co Klus

  • #3
Lasdozen bereikbaar houden, dat zal ik doen Ook met de lasdozen bereikbaar heb ik al wel gemerkt, dat als het eenmaal dicht zit, aanpassingen maken en opnieuw draden trekken niet te doen is, ook vanwege de flexibele buis e.d. Maar goed, dat schijnt een veelvoorkomend euvel te zijn. Bedankt voor je snelle reactie.

Overigens was nieuwe draden trekken niet echt een optie, vandaar dat ik draden heb verlengd en vastgeknoopt in de lasdozen.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #4
Wat is dat voor leiding op de laatste foto naast de wasmachine? Ziet eruit alsof er een spijker doormidden is geslagen..
 
  • Like
Waarderingen: Co Klus

Co Klus

  • #5
Dat weet ik niet, heb van die kabelgoten tegen de muur geschroefd met muurplugjes.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu