Elektra dekvloer badkamer

Ted Hanky

  • #1
Hoi allemaal, ik kijk hier vaak en meestal erg nuttig. Ivm een zieke in huis moeten we de douchecabine aanpassen naar een inloopdouche. Op zich niet heel spannend maar ben er achter gekomen dat er in de dekvloer onder de douchebak 5 elektra leidingen lopen. Het plan was om de dekvloer uit te hakken en daar de afvoer van de drain te plaatsen. Denk nu dat dit niet lukt omdat die leidingen in de weg liggen. Ik vermoed dat ze van de centraaldoos eronder zijn maar weet het niet zeker. Is wel een rare plek.

Weet iemand of het mogelijk is om de leidingen wat om te leggen of te verlengen of is het draadloze daar te kort voor. Bijvoorbeeld in een bocht dan zou de afvoer er gewoon onderdoor gaan. Nu liggen ze precies in de weg.Ik heb geen zin om heel nieuw draad te trekken. Weet iemand hoe dik een dekvloer meestal is en of dit makkelijk weg te hakken is?

Alvast dank voor jullie hulp.
 

Sander 1972

  • #2
Gewoon eerst de boel open haken en voorzichtig met de leidingen en dan kijken wat er mogelijk is. Vaak meer dan je denkt
 
  • Like
Waarderingen: Sxnder en Vonken_trekker

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Leidingen kun je vaak wel omleggen en dan nieuwe draden trekken
 

Ted Hanky

  • #4
Je bedoelt dus dat er dan in alle pijpjes nieuwe draad moet komen. Dat is nogal een extra klus erbij waar ik niet echt blij van wordt.

Als het moet dan moet het maar... hoe kom je er ook achter wat nou welke draad is, is een hoop werk.

Denken jullie dat de eerste draad van meterkast naar de centraaldoos ook hier loopt, dan wordt het elektrisch gezien nog wat complexer.
 

Sander 1972

  • #5
Zo spannend is het allemaal niet. Met een beetje mazzel druk je ze aan de kant. Of leg je de drain tegen de andere muur.

Sommige ding kun je niet plannen. En als het niet gaat dan eventueel de draden vervangen. En waar het allemaal heen loopt?? Dat is een leuke puzzel
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #6
Als je de vloer open hakt dan zie je snel genoeg waar de leidingen heen lopen. Met sloopwerk gaan er toch al geregeld elektra leidingen kapot. Vervangen is een klusje van niks.
 

Ted Hanky

  • #7
Hij ligt open. Lekkere kluwen aan leiding. Toch wel vreemd op een plek waar vanaf de bouw een douche staat. Maar goed, morgen verder met voorzichtig uithakken van de pijpen. Drain moet tegen de achtermuur, dus soort van rechtdoor vanaf de afvoer. Plan is om de afvoer onder de electra te laten lopen als dat lukt.

Eerst maar hakken en kijken wat er nog aan beweging in die leidingen zit en hopelijk zit er niet nog meer... tips zijn welkom

IMG-20221020-WA0008.jpeg IMG-20221020-WA0012.jpeg IMG-20221020-WA0014.jpeg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu