Elektra aanleggen in de schuur

MelvinP

  • #1
Afgelopen week is onze schuur/blokhut/terrasoverkapping opgebouwd. Nu wil ik graag elektra aanleggen.

Er zijn natuurlijk al wat voorbereidingen getroffen. Door de achtergevel van onze woning steekt een grijze kabel. Die is apart afgezekerd in de kelder, en op die groep is verder niet al te veel aangesloten. Daar wil ik een stopcontact op monteren en dan doorlussen op de grijze kabel die al beschermd ingegraven is en in de schuur uitkomt. Daarvoor heb ik de Berker W.1-serie op het oog, omdat deze over een achterinvoer beschikt. Zo kan ik hem netjes over het gat zetten en blind monteren. De kabel die vervolgens de grond in gaat richting de schuur zal helaas zichtbaar blijven.

In de schuur wil ik graag aftakken naar drie stopcontacten binnen, twee buiten, en ten slotte de grijze kabel die eveneens beschermd ingegraven is naar de andere kant van de tuin. Die ligt er voor toekomstig gebruik. Aanvoer en die laatste meegeteld, breng ik dus 7 aders samen.

Graag heb ik wat advies over hoe ik dit goed, veilig en het liefst volgens alle normen afmonteer. Ik vraag me namelijk af of ik dit in één kabeldoos mag stoppen, waarbij ik dan Wago-klemmetjes in serie zal moeten zetten. Doorlussen via stopcontacten is eigenlijk geen goede optie, gezien hun locaties. Het moet er allemaal ook nog een beetje netjes uitzien, en ik denk dat ik met 7 leidingen op een kabeldoos niet vrolijk word.
 

ABCDE

  • #2
Lasklemmen zijn er in 8-voudig. Als jr kabeldoos groot genoeg pakt kan dat gewoon in 1 doos
 

MelvinP

  • #3
Ah, ik keek te specifiek naar van die kantelklemmetjes. Ja, zou ik het dan gewoon zo simpel moeten houden?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu