Electrolux vaatwasser laat water staan !!!

Beets

 • #1
Hey hoi ! Sinds kort laat mijn vaatwasser zijn water staan aan het eind van zijn programma ! Ben wel een technicus maar geen vaatwasser monteur :-)
De vaat voelt vettig / kleverig aan, het water staat iets hoger dan de grote zeef onderin, de zeef is al eens schoongemaakt en ook het afvoerpijpje / zeef in die grote zeef zit niet verstopt.
Mijn henri is ongeveer 10 jaar oud. Hier volgen de gegevens :

Electrolux ESL 653
Type 91183-7a
Serie nummer : 74800059
Pr. nummer : 911827020

Graag maak ik gebruik van jullie ervaring / kennis !!!
Groetjes Aise van Beets
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Beets

  • #3
  Ja, dit heb ik ook geprobeerd en mijn vaatwasser draait weer als nieuw :-) Uw link had al een paar andere reaktie opgeleverd : Eerst een half uur draaien op heet, dan deur openen en soda opgelost in heet water erbij gieten en dan nog 10 minuten laten draaien. Dan het programma onderbreken en het soda kan ana de slag ! na 2 uur heb ik het programma laten vervolgen en mijn vaat is weer schoon, het water is weg ... thanks !!!
  Groetjes Aise van Beets
   

  Beets

  • #4
  Betreft de Electrolux ESL 653

  Na deze schoonmaaktip heeft de vaatwasser de vaat slechts 1x helemaal gedraaid en was het zeef gedeelte watervrij. De vaat schoon ... Echter de tweede keer was het probleem terug, het water blijft staan aan het eind van het programma, de vaat voelt vettig aan ...

  Kan iemand mij een tip geven omtrent deze vaatwasser ? Heb al even gekeken, het rad van de afvoerpomp kan vast zitten ?
  Als ikd e zeef geheel verwijder en het resterende water zie ik links in het zeefgedeelte wel een op de kop zittend afvoerpijpje met twee of 1 schroefje bevestigd. Voor ik alles ga slapen, wat kon ik nog proberen ? De vaat wordt wel heet, het reinigen met soda is dus gelukt maar de oplossing was van korte duur.

  Ik heb torx schroevendraaier ... Wil en kan iemand mij begeleiden ???
  Dankjewel !
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu