Electra van plafond naar hefbrug

Rastamano

  • #1
Hallo,

in mijn werkplaats heb ik een hefbrug staan (voor autos).
deze werkt op 380v. Op de brug zitten ook een aantal TL-balken en komen ook wat wandcontactdozen.
Nu is alleen de 380v aangesloten via een stekker. uiteraard is een snoer over de grond verre van ideaal in een werkplaats.

De werkplaats heeft een vrij hoog plafond, ongeveer 8 meter hoog. Ongeveer een 2 meter onder het plafond hangen twee stalen L-balken die aan elkaar vast zitten. Hier zitten ook wat TL balken aan vast. Hier loopt ook de electra die naar de hefbrug toe zou moeten. De L-balken hangen ongeveer een 3 - 3.5 meter boven de brug, en dan een anderhalve meter naar rechts.


Mijn vraag is hoe is dit het beste volgens de regels kan doen. Ik gebruik over het algemeen buitenkabel in buizen of met beugeltjes.
Aangezien deze buitenkabel niet diagonaal mag lopen (toch?) dacht ik zelf twee ronden stalen buizen aan elkaar te lassen in een hoek, dit dan keer twee aan elkaar (1 buis voor de 380v, 1 voor de 220v). Deze stalen buizen dan te bevestigen aan de brug en de L-balken, en hier de buitenkabel doorheen trekken.
Mag dat?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Neem cv buis 22mm of 28mm waar je een bocht in buigt en zet deze vast aan de staanders van de brug en onderaan de bint.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Dat is idd de standaard methode, let er wel even op dat je de buis vereffend met de brug zodat mocht de kabel de buis onder spanning zetten deze spanning iig afgeleid word naar aarde.
 

Rastamano

  • #4
Bedankt voor de antwoorden!

ik ga ermee aan de slag.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu