Electra infrezen voor electrische rolluiken

RF123

  • #1
Beste,

Ik ben van plan om de bestaande rolluiken om te bouwen naar elektrisch bediend.
Bediening is uiteindelijk draadloos, er moeten dus alleen 3? aders getrokken worden voor stroomvoorziening van de rolluik.

Kan de electra op onderstaande wijze ingeslepen worden? het gaat als ik wat google volgens mij op een muur opgebouwd uit "porotherm" blokken van ~13.5cm dik, waar ongeveer 10mm stucwerk op zit. practisch ga je de blokken dus maar een klein beetje inslijpen, het zal alleen met een "boog" over de muur moeten, dus niet volledig verticaal.

Rolluik_bestaand_Nieuw.jpg binnenmuur.jpg
 

ABCDE

  • #2
Dragend of niet dragend? In draagmuren liefst niet horizontaal sleuven.

Rolluiken vaak 4 aders of wordt dit netgevoed, draadloos aangestuurd?
 

RF123

  • #3
Wordt inderdaad netgevoed, en vervolgens draadloos bediend. Het gaat dus enkel om een buisje met 3 aders om het rolluik van stroom te voorzien, draadloze bediening kan in de rolluik kast.

Gaat inderdaad om een draagmuur, het is niet slim om deze in te slijpen dus? Ook al worden de 13cm dikke blokken maar 1cm "geraakt"?

Zijn er alternatieven?
 

RF123

  • #4
Iemand nog ervaringen met bovenstaande? gaat dus om 1 tot 1.5cm inslijpen in wat voor mij lijken op porotherm blokken van +-13.5cm. hoe wordt er normaliter omgegaan met sleuven die niet zuiver verticaal geslepen kunnen worden?
 

ABCDE

  • #5
Je zou ook door de spouw kunnen. Horizontale verplaatsingen normaliter in de vloer en dan in de wanden alleen verticaal.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
Is afhankelijk van wat dit muurtje allemaal draagt of dit kan.
 

RF123

  • #7
Oke, niet zo simpel als ik gedacht had dus.

Andere optie is om vanuit de kruipruimte te werken, ik heb al op meerdere plaatsen wcd/tv dozen gezet d.m.v. boren richting kruipruimte.

Is het wél een goed idee om het uit te voeren zoals in bijgevoegde afbeelding? Pvc pijpje vanuit de kruipruimte en vervolgens verticaal tussen bestaande doos en vensterbank richting de rolluik kast? Of kent dit andere nadelen?

IMG_20210517_202422.jpg
 

RF123

  • #8
Een andere optie zou nog zijn om deze door de dekvloer op de 1ste verdieping te laten lopen, en deze omlaag te boren door het dek/hout van de rolluik bak.

hierbij is het dan weer de vraag of er een latei of andere ondersteuning boven de raamopening ligt die beter niet geraakt kan worden.

iemand advies of/welke optie (deze of bovenstaande) er mogelijk is
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu