Einhell kettingzaag EKS-w2040

Kluskaan

  • #1
Kettingzaag: Einhell EKS-w2040, 2000W
Mijn kettingzaag is stukgegaan. Na een tijdje zagen (ong 15 min.) merkte ik dat het geluid wat zachter werd en minder hoog. Het zaagblad voelde heet aan, dus ik heb 'm 10 min. met rust gelaten. Toen weer ik weer verder wilde, deed hij niks meer.
En ja, het was erg dik hout wat ik aan het zagen was, waarschijnlijk teveel van het goede :oops:
Doorgebrand? Wie kan mij vertellen wat ik moet doen? Aan de hand van jullie tips wil ik ook dit apparaat weer aan de praat krijgen!

Alvast bedankt!
 

M.L. Kuiper

  • #2
Zat er genoeg olie in het tankje? Een heet blad duid op onvoldoende smering, wellicht in combinatie met botte ketting en hard drukken op de zaag. Op een scherpe kettingzaag hoef je niet te duwen. Ik denk dat je de zaag te zwaar belast hebt! Het kan trouwens ook zijn dat het neuswieltje in het blad is vastgelopen door zaagsel of gebrek aan smering.
 

Kluskaan

  • #3
De oliepeil stond op 4/5 toen hij de geest gaf. Zaag zelf was nieuw, dus ik mag aannemen dat de ketting ook scherp was.
Overbelasting zou kunnen, hoewel ik niet hard heb hoeven duwen o.i.d. want de zaag deed het op zich goed. Wel kwam er raar luchtje uit waarna hij stopte.
Neuswieltje zal ik controleren.
Maar wat kan ik doen om hem weer aan de praat te krijgen? Welk onderdeel zou stuk kunnen zijn?
 

Johanl

  • #4
Hallo
Ik zou als ik jou was ,eerst maar eens terug gaan naar de zaak waar je de machine gekocht hebt. Als hij nieuw is zit er nog garantie op ,dus zou ik er zelf niet aan gaan klooien. Gr JohanL
 

Kluskaan

  • #5
Johan, je hebt gelijk natuurlijk. Het garantiebewijs opgezocht en vandaag de zaag ingeleverd. Hoop dat het niet al te lang gaat duren en dat ie dan naar behoren werkt!
bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu