Terugslagbeveiliging kettingzaag Husqvarna 455 Rancher vast

Ger2014

  • #1
Vanmiddag gezaagd met mijn kettingzaag, deze liep vast, de terugslagbeveiliging is ingeschakeld, aan de binnenkant zit een soort van driehoekje (zie foto). DFeze is in de beveiligde stand geschoten. Hoe krijg ik die beveiliging er weer vanaf......dit tandwieltje kan in 2 standen staan, alleen de veer die er achter zit, is zo sterk dat ik die niet kan buigen of zoiets. Wie kan mij helpen.......bedankt.
Ger

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Blaas de machine eerst eens schoon en plaats dan een nieuwe duidelijke foto, ook eentje van de binnenkant van het huis dat over het kettingwiel zit.
En dan nog het type vermelden.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Je moet de behuizing weer terugplaatsen en de remhandle naar achter trekken om de rem te ontlasten.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Ik heb er nog even over nagedacht.

De rem komt in werking en je weet niet dat je hem met de remhandle moet lossen.
Dat komt op mij over als of je geen goede instructie hebt gehad over het gebruik van de machine.
In principe heb je een kettingzaag altijd op de rem staan behalve als je zaagt. Dus het gebruik van de remhandle is dus iets wat je heel vaak doet.
Laat je goed voorlichten over het gebruik. Of bekijk een paar filmpjes op Youtube om te beginnen.
In onoordeelkundig gebruik schuilt een flink gevaar voor jezelf en voor anderen.
Tot zover mijn preek, ik doe dat niet vaak maar in dit geval is het nodig.

Je hebt dus nu de behuizing van de rem losgehaald terwijl de rem er op stond. Dat moet een lastig karwei zijn geweest. De stalen band in de kap klemt om het vliegwiel, dat is de rem.

Wat je kan proberen is om de beschermplaat die over de veer zat weer terugplaatsen. Doe je dat niet dan vliegt de veer er ook nog uit. Dan de remhandle helemaal naar voren drukken en met wat frotten en scheef drukken de bediening van de remband weer op zijn plek te krijgen.
Als dat lukt kan je met de remhandle de veer weer ontlasten.

Als je er niet echt handig mee bent moet je er mee naar een reparatiewerkplaats. Maar ook dan is eerst schoonmaken geen overbodige luxe.
 

Ger2014

  • #5
Bedankt Frank en Jan voor jullie reactie. Dat de machine zo vuil is komt omdat ik gisteren de hele dag in het bos aan het zagen ben geweest, en er heel veel troep in is gekomen. Meestal maak ik de zaag elke 2 weken schoon, maar gisteren dus niet. Verder isa de preek niet nodig Frank, ik weet wat ik doe met een kettingzaag, de rem is er "opgekomen" tijdens het zagen. De zaag liep opeens vast en de rem zat muurvast. De behuizing kon ik er zo afhalen.......zat gewoon los. Maar ik heb het probleem inmiddels opgelost door het tandwieltje toch te draaien met een bako, het is gelukt en nu doet de zaag het weer prima. Bedankt voor het meedenken en jullie reactie.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
OK, dan was mijn verhaal niet nodig, maar beter teveel gewaarschuwd dan te weinig in dit geval.

Succes :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu