Eerst gevoegd, maar nu lek...

JCV

  • #1
Hallo allemaal,
Ik heb zo'n mooie inloop douche gemaakt maar op een of de andere reden blijkt het te lekken... Ik heb het een en ander gesloopt en nu blijkt in één hoek te lekken.
Ik heb de hoeken (muur-muur en muur-vloer) gevoegd en daarna gekit en ik lees op het forum dat ik dat allen had moeten kitten. Kan ik nu het beste de hoeken overkitten of moet ik de hele voeg eruit halen en het dan overkitten?
graag jullie expertice hierover
Gegroet
 

JCV

  • #2
Even voor de duidelijkheid, ik heb tegels buiten de douche eruit gehaalt, en gaat dus om de bestaande haakse voegen in de douche
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Is er in de hoeken voor het plaatsen van de tegels ook kimband gebruikt?
 

JCV

  • #4
Van muur-vloer wel maar tussen muur-muur niet. Het is naar mijn inzicht tussen muur-vloer aan het lekken op twee punten. De ene is de hoek van twee mueren en de vloer, en de ander is het punt waar de inloopdouche stopt en de badkamer begint en dan tegen de muur, daar is een klein drempeltje met de douchedeur erop.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Het beste is altijd, om de staande hoeken in het douche gedeelte, ook te voorzien van een kimband.
Maarja dan moet je wel gaan slopen nu.
Daarom kun je nu het beste eerst alle oude kit goed verwijderen.
En dan alle voegen in alle inwendige hoeken er uit te krabben, en dan ook zo diep als mogelijk.
Daarna alles opnieuw goed afkitten.
Ook de voeg rondom de goot of putje ook goed af te kitten.

Afkitten over een voeg, werkt namelijk niet.
Dan heeft de kit te weinig boddie.
En ook een hele kleine, smalle kitvoeg heeft geen nut.
 

JCV

  • #6
Okee, dank je wel
 

JCV

  • #7
Te laat. Ik wilde de voeg eruit halen en toen had ik onderaan een klein stukje tegel in mijn hand. Ik ga nu een halve meter wand eruit halen en kijken hoe het daarboven is. Als het goed is laat ik het zitten, als het niet goed is ga ik verder met slopen.
Ik zal dit stuk muur van een nieuwe achterwand moeten voorzien. Er zat gipsplaat maar ik ben niet van plan dat weer te gebruiken. Is Fermacel een goede vervanger?
 

JCV

  • #8
Nu heb ik een stuk muur verwijderd en dat laat ik allemaal goed drogen, daarna doe ik met fermacel een nieuw stukje muur optrekken en die weer betegelen. één probleem, ik kan nergens mijn tegels vinden of tegels die er op lijken. Nu heb ik de oude tegels nog en die heb ik er heel uit kunnen halen, maar ik krijg de tijm die aan de onderkant van de tegel zit niet goed (lees; makkelijk) eraf, heeft iemand daar een tip voor?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu