Badkamer verplaatsen eerste verdieping

Spounty

 • #1
Beste allen,

Ik heb een woning aangekocht en zou graag de badkamer willen verplaatsen naar de naastgelegen slaapkamer op de eerste verdieping. Deze ruimte heeft een afmeting van 3.35m X 2.63m. Aangezien dit een slaapkamer is moet de vloer opgehoogd worden voor de leidingen (als ik het goed heb +-10cm). In de badkamer komt een wc, douche, badmeubel en bad.

Mijn verdiepingsvloer bestaat uit houten balklagen en een VBI kanaalplaatvloer van 150mm. De buitenmuren op de benedenverdieping (onder de locatie van nieuwe badkamer) staan 5.15m uit elkaar. Tevens is er een HEA 200 S235 draagbalk onder de locatie van de nieuwe badkamer die de 5.15 meter overspant (ivm een uitbouw).

Mijn vraag is: is de verdiepingsvloer stevig genoeg voor het gewicht dat de ophoging van de vloer en het (gevulde) bad met zich meebrengt of dient deze versterkt te worden?

Alvast bedankt voor de reactie.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  huur een constructeur in dan krijg je antwoordt op je vraag en zo nodig kan deze ook de benodige versterking aangeven
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu