Duoblok toilet maten universeel?

Stapas

  • #1
Ik heb een Plieger toilet - duoblok. Type onbekend. Het reservoir dat erop stond is gebroken en dient vervangen. Type hiervan is Sphinx 1501 - wat onvindbaar blijkt te zijn.

Hoe zit het met de universaliteit van de maten om het reservoir op de toiletpot te plaatsen.
Aaansluitingspunten voor de bouten zitten 18cm uiteen. Het gat voor het water heeft een diameter van 9 cm (zie onder)
o O o

De schetsen die ik bij fabrikanten op websites zien geven enkel algemene afmetingen van het geheel en gaan nooit in op deze maten. Is dit universeel? Weet iemand welk reservoir zou passen? (liefst keramiek)

bedankt
 

Fiesiekus

  • #2
Bouwjaar (ongeveer)?

Denk dat je met jouw gevonden maten naar de bouwmarkt moet gaan en kijken of je een reservoir aantreft met die afmetingen. Vraag dan of ze zo'n reservoir willen nabestellen.

Anders wordt 't een hele nieuwe duo-set; zal niet veel meer kosten dan alleen het reservoir; uiteraard wel veel meer werk.
 

Stapas

  • #3
Dat moet een jaar of 6 zijn. Helaas staat er op het tilet geen enkel serienummer of type.
De reden waarom ik het hier vraag is dat men in mijn bouwmarkt (nochtans een badkamerzaak) me aanvankelijk een verkeerd type heeft verkocht...
 

Fiesiekus

  • #4
6 jaar lijkt me geen periode waarin een revolutie heeft plaatsgevonden qua maten.

Tip: ga niet naar een speciaalzaak voor dit soort specialiteiten. Begin bij een gewone DHZ-/bouw-markt waar je zelf met je rolmaat de zaak kan opmeten.

N.a.v. mijn vorige bericht: vaak liggen de reservoirs los van de potten; en worden ook los verkocht. Van apart bestellen hoeft dus geen sprake te zijn.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Gewoon even contact opnemen met plieger.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu