Dummy accu voor gereedschap op 230V

Georgedb

  • #1
Ik heb een accu schuurmachientje van een bekend Duits merk dat ook in de auto-onderdelen zit... Soms handig met die accu, maar soms ook gewoon handig als het een wat langere klus is om een stekker in het stopcontact te steken. Bestaat er zoiets als een dummy accu? Ik bedoel dan een transformator (de acculader?) of zo iets die aan de ene kant aansluit op de accuaansluitingen van het gereedschap en de andere kant gewoon in de 230V kan worden geplugd. Lijkt mij superhandig, maar niet kunnen vinden. Merk maakt niet uit, als het maar past en het voltage maar klopt.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Denk dat het goedkoper is om ook een schuurmachine op 230V te kopen maar het kan wel.
Probleem zal echter de te leveren stroom zijn.
Uit een accu kun je dus grote stromen trekken (opstarten, flink aandrukken enz.) en met een voeding is dat vaak bepekt tot een paar ampère.
Zoek je een voeding die bijv. 10A kan leveren bij 18V dan kom je zo op bedragen van boven de 50 euro en dan kom je aardige in de buurt van een schuurmachine op 230V.
 
  • Like
Waarderingen: Georgedb

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Dat idee kwam al eerder op bij andere forumleden.
Deze topics gaan daarover:


In dat laatste topic heeft iemand inderdaad een werkend geheel weten te knutselen.
Dan voor een accu-boormachine met verwisselbare accu's.
Mij zou het niet trekken, zo'n forse voedingskast ertussen, dan heb ik liever gewoon een stuk gereedschap met netsnoer.
Zo duur zijn die nu ook weer niet en waarschijnlijk goedkoper dan een heel project om een netaansluiting te maken op een machine met accu.

Wat voor accu's heeft die schurmachine? Verwisselbare of vaste?
Want ik kocht laatst een stel accugevoede gereedschappen bij een grootgrutter, waarbij de accu's universeel toepasbaar zijn op diverse gereedschappen en de accu's zelf voor relatief weinig geld te koop zijn (en er ook nog eens een snellader bij zit). Als je daarmee een klus doet en de accu raakt leeg, zet je er een tweede (of zelfs derde) accu in, tijdens gebruik daarvan laad je de accu weer op.

Edit: @Gerrit B was me net voor. :prima:
 
  • Like
Waarderingen: Georgedb

Georgedb

  • #4
Bedankt voor de reacties. Ja, eigenlijk wel waar een schuurmachientje op 230V hoeft ook de wereld niet te kosten en deze op accu (verwisselbaar) is kwalitatief niets bijzonders (sterker nog, ik zou deze niet weer kopen).

Inderdaad wel waar over de grote stromen die een accu kan leveren versus het formaat voeding die je dan nodig hebt... Een motor op 230V is dan de logischer keuze inderdaad...

Ik ben wel overtuigd dat mijn idee én niet uniek was én geen goede oplossing is. Hoe minder gereedschap, hoe beter, echter ;-)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu