Dubbele sifonvraag

Johanbas

  • #1
De afvoer van de dubbele spoelbak loopt slecht door. Beide sifons goed schoongemaakt en met een spiraal(ontstopper) van 7 meter de afvoer bewerkt. Toch werkt de afvoer nog niet helemaal naar mijn zin.
Nu komt de vraag, de in het midden tussen dubble sifon zit aan de bovenkant een afsluitdop met schroefdraad, is dit een soort beluchter? Zo nee, waarvoor dient deze dan?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarschijnlijk is dat de aansluiting voor de afvoer van de vaatwasser, met een foto is het met zekerheid vast te stellen.
 

Johanbas

  • #3
Wij hebben (gelukkig) nog geen afwasmachine dus dat kan de oorzaak niet zijn, maar nogmaals waar dient de schroefdop op het pijpje tussen de sifons voor?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Dat is hoogstwaarschijnlijk een mogelijk aansluitpunt voor een vaatwasmachine, zoals Jan al opmerkte.

Even voor de duidelijkheid, de dop wordt er dan afgedraaid en op het gat kan dan de afvoerslang van de vaatwasser worden aangesloten.

Overigens is de kans dat de dop wat met je probleem te maken heeft vrijwel nihil. Er zal verderop in de leiding wel een verstopping zitten.
 

Johanbas

  • #5
Bedankt, dat van die dop is nu duidelijk, ga nu maar eerdaags de zaak nog eens doorspoelen. Ik ben sinds kort in het bezit van een hogedrukreiniger met rioolslang. Ik hoop dat ik die in de 35 mm afvoerbuis met bochten krijg. (Het is zo''n slang met sproeikop).
 

Haplo

  • #6
Als beide sifons op de 35 mm buis uitkomen, en niet overgaat op min. 40 mm, dan zit daar het probleem. Afvoerbuis is te dun.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu