Dubbele douche

Kaajee

  • #1
Ik overweeg een tweede douche (kop) te gaan gebruiken in mijn douche. Mijn douche is vrij lang(werpig) en er is ruimte zat om aan de 2 korte zijdes een douchekop op te hangen.

Ik heb het (provisorisch) getest (y splitter op douchekraan uitgang) met gelijk materiaal (slang en kop) en ik constateer dat er natuurlijk iets minder druk is als ik beide koppen gebruik, maar dat het wel prima te doen is.

Met 2 douches kun je natuurlijk de uitgang van een douche kraan spiltsen met een y splitter, maar ik ga toch nog verbouwen en lijkt mij mooi om het geheel netter en beter te maken. De 2e douche moet wel apart bedienbaar zijn voor als 2 douches niet gewenst is.
Er is allemaal mooi (en duur) inbouw materiaal beschikbaar, maar ik kan natuurlijk ook gewoon een 2e douche kraan aan de andere zijde realiseren.

Is er met een extra, 2e douchekraan ander gedrag (qua waterdruk etc.) te verwachten dan met het testje wat ik nu uitgevoerd heb?
 

ADDave

  • #2
Even checken of je warmwatervoorziening en leidingwerk ernaartoe voldoende is om 2 douches tegelijk aan te hebben. Als je met de test al drukproblemen hebt wordt dat met 2 douches niet beter.
 

Kaajee

  • #3
Ik meen dus al getest te hebben door op de afvoer van de huidige douchekraan (waar dus het gemengde water uitkomt en normaal natuurlijk slechts 1 douchekop op aangesloten zit) een 2e douchekop aan te sluiten, en dat gaf me genoeg vertrouwen.

Vroeg me alleen af of mijn testje verschillend zou uitpakken als ik gewoon een gehele 2e extra douche kraan zou gebruiken/monteren.
 

ADDave

  • #4
Je deelt met jouw test het debiet van 1 douchekraan door tweeën. Met een tweede douche erbij wordt het debiet dus ook 2x zo hoog.
 

Kaajee

  • #5
Okay ik volg je , ten dele, want uiteindelijk komt er op elke douchekraan natuurlijk slechts 1 douche kop. Het uiteindelijke debiet is dan aan het einde bij beide douchekranen uitgang hetzelfde?

Stel er is een totaal debiet van 20, 10 op de koudwater en 10 op de warmwater van de ene douche aanvoer. Met gewoon 1 douchekop krijgt die 20 te verwerken. Met 2 douchekoppen op 1 douchekraan uitgang krijgt iedere douchekop dan dus 10.

Dan sluit ik een andere kraan aan met ook 2 aanvoeren (warm en koud), dan wordt het totale aanvoer debiet 20 gedeeld door 2, dus 10 per douchekraan aanvoer. Dan is daar toch het totale debiet ook weer 10 en dus bij beide douchekoppen gelijk, namelijk 10.
 

Kaajee

  • #6
Of maak ik hier een denk en/of rekenfout?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu