Nieuwe badkamer, dubbele douche opties

juvado

  • #1
Binnenkort gaan wij een nieuwe badkamer plaatsen. Graag zouden wij hier met 2 personen tegelijk kunnen douchen en dus 2 douchekoppen naast elkaar hebben. We hebben verschillende opties bekeken zoals een regendouche met handdouche die tegelijk aan kunnen of 2 douches met ieder een eigen kraan. Wij komen er niet uit welke opties mogelijk zijn voor onze CV en of dit überhaupt kan. Weet iemand wat hierin de mogelijkheden zijn zonder extra maatregelen te nemen? Of hoe we dit kunnen testen? Zie foto voor de specificaties van onze CV.

Screenshot_20230814_174153_WhatsApp.jpg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Test: Als je nu onder de douche staat, en iemand anders draait de warmwaterkraan open, heb je dan nog warm water onder de douche?
 

Kaajee

  • #3
Lijkt me een cw4 ketel, 13 liter warm water (40 graden) per minuut. Het zal niet overhouden denk ik, maar het is wel te doen. Grappig, ik wil precies hetzelfde realiseren, zie hier.
De test die bij mij de doorslag gaf, was een simpele test met de douche en de wastafel kraan tegelijk aan op een aangename temperatuur, als dan de straal van de douche nog okay bevonden wordt door jullie, kun je het gaan doen.
Ik vond het wel okay, natuurlijk is de druk een stuk minder, maar prima te doen. Ik ga het dus wel zo doen.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
dit ligt niet alleen aan de ketel maar ook aan het debiet wat de kw leiding kan geven
 

Kaajee

  • #5
Klopt, ook die speelt een rol inderdaad,daarom is persoonlijk testen en ervaren, zoals gesuggereerd, het makkelijkst.

Dus zet ergens (wastafel douche of keuken bijvoorbeeld) de (meng)kraan aan, hou er een thermometer onder totdat die een aangename douche temperatuur meet (38-40 graden?), zet dan de douche een en ga eronder staan.
Vinden jullie het te doen, dan kun je je wens gaan realiseren.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #6
Begin met het kiezen van de juiste douchekop, deze zijn met water besparing uit te voeren zodat je met een goede straal maar ca. 4 of 5 liter water gebruikt per douche kop en met een ketel die ca. 6,5 liter water levert van 60 a 65 °C kan je dan gemakkelijk met 2 man te gelijk douchen.
Je moet de hoeveelheid tapwater naar ieder tappunt begrenzen zodat niet alles direct opgaat in het ene tappunt wat geopend wordt.

En dat kan je inderdaad zoals al gezegd is alvast op een douche proberen en dan weet je ook of het juiste douche handvat ook het gewenste resultaat bied. En een regendouche is toch al geen optie in zo'n geval.

Vergeet niet dat we als grootste deel van Nederland jaren geleden gewend waren onder een douche te staan die maar 1,5 tot 2 liter water per minuut leverde (de bekende Fasto keuken geiser).
Maar met het juiste douche handvat, grote kop met heel veel piep kleine gaatjes gaf toch een rijk gevoel aan water gaf en ieder erg blij was, beter dan in een zinken teil :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu