Dubbel vocht en voorzetwand

AdW

 • #1
Druk bezig met het renoveren van de badkamer, verrassing was dat de tegels op cellenbeton voorzetwand zaten maar ook dat de afbetimmering bij de ramen en deuren bleek te rotten.
Achter het cellenbeton bleek aluminium bubbeltjes folie dakpansgewijs, niks getaped, aan het cellenbeton gezet te zijn, met afstandshoudertjes van 2 cm tot de steens buitenmuur.
Het bubbeltjes folie en de buitenmuur waren allebei vochtig dus de muur laat wat vocht door en dat kon er niet meer uit (denk ik).

Nu is het idee om een nieuwe voorzetwand te maken van watervaste gipsplaat, diamond board. Datmoet dan op een metalen frame ivm werking en in het frame kan dan mooi PIR isolatie komen.

Enige twijfels heb ik over het geheel.
De muur laat vocht dat moet er dus door ventilatie uitkunnen om te voorkomen dat het hout (oa dakbalken en daksbeschot) vochtig blijft en gaat rotten. Denk dat op te lossen door tussen PIR en muur 2cm spouw te maken en wat stootvoegen open te boren.
Ben ik dan van het probleem af of zie ik wat over het hoofd?
Aan de binnenkant (badkamerzijde) moet op de aansluiten tussen vloer en wand kimband komen om te voorkomen dat er water onder kan komen. Kan/mag/is het aan te raden om bijvoorbeeld ook de aansluiting van vloer op wand aan de spouw zijde te voorzien van kimband (tegen de metalstud ligger op) ? van die zijde komt blijkbaar ook vocht...

alle input is welkom
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  De spouw inderdaad licht gaan ventileren met buitenlucht. En ook nog aan de binnenkant van de voorzetwand dampremmende folie plaatsen. Kimband is alleen "voor" lekkage achter de tegels door slechte kitvoegen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu