Dubbel verlijmde vloer verwijderen.

Kruimeltje69

  • #1
In ons nieuwe huis ligt een dubbel verlijmde massieve merbauvloer, dus ondervloer ook nog eens verlijmd . Helaas is dit onze smaak niet dus de vloer moet eruit :cry: .

We weten dat dit een hels karwei gaat worden maar laten liggen is ook geen optie daar we dan ook het andere gedeelte waar nu plavuizen liggen ook weer moeten gaan verhogen (en het geheel moet dan ook weer vlak zijn).

Een verkoper adviseerde ons om de boel "onder water te zetten", echter zijn we dan bang dat we vervolgens weken niets op de vloer kunnen doen omdat deze dan te vochtig is.

Zelf dachten we met een zaagmachine kleine stroken te zagen en die er dan uit te breken. Dat er vervolgens ge-egalisserd moet worden is ons ook wel duidelijk. Heeft er nog iemand tips of ervaringen ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik zou geen betere methode weten, zaag eerst een strook uit op ongeveer 1/3 en een strook op 2/3 van de vloer, met een beetje geluk kunnen er hele stukken uitgehaald worden, zo niet dan de stroken nog een keer doorzagen.
Moeten er smalle stroken gezaagd worden dan kan aan de enen kant uitgebroken worden en aan de andere kant gezaagd, dat schiet wat beter op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu