Vloer ophogen dmv dubbele ondervloer klik-vinyl of -pvc

SamvD

  • #1
Beste Klussers,

Voor de babykamer op de tweede verdieping wil ik graag een nieuwe vloer leggen, klik vinyl of pvc.

Nu zagen we dat alle dorpels eigenlijk gewoon los liggen boven en toen kwamen we op het idee om dan maar de hele bovenverdieping door te leggen en te voorzien van een nieuwe vloer.

Maar! Dan zijn de deuren straks te kort, want daar zit dan geen dorpel meer. Afstand onderkant deur tot kale ondergrond is 3cm. Dat zou dus overbrugt moeten worden. Lang genoege tochtstrips zijn geen optie want lelijk in onze ogen.

Dus nu is het idee om de vloer dan maar te verhogen. (Andere oplossingen zijn ook zeker welkom!)

Mijn vraag: kan ik gewoon een dubbele ondervloer leggen? De onderste dan niet specifiek voor vinyl/pvc, maar dus dikker, en daar dan bovenop wel een speciale ondervloer.

De vloer is beton, aan de randen zijn inkepingen waarvoorheen plinten 'in' hebben gezeten. Deze ga ik opvullen met vloervuller. Verder is de vloer redelijk egaal, sommige plekken nog wat opvullen maar verder verwacht ik egaal genoeg (de ondervloer is egaliserend tot 4mm).

Vooruitlopend op eventuele vragen: Egaliseren met egaline is geen optie want loopt dan zo m'n trap af. Daarnaast is het zo, voor het gemak ahum ahum, dat we niet in een keer de gehele verdieping kúnnen leggen, daar zal weken en misschien zelfs wel maanden tussen zitten. Gaandeweg hebben we de plannen aangepast en dit zijn de bijbehorende consequenties.

Maar de grote vraag blijft dus vooral: kan ik een dubbele ondervloer leggen onder klik vinyl of pvc?

Ik zie de reacties graag tegemoet.. Alvast bedankt!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Bij een pvc of vinyl klikvloer, kun je geen dikke zachte ondervloer gebruiken, ook niet als eerste laag.
Er komt dan te veel beweging in de vloer, waardoor het kliksysteem los gaat laten.
 

SamvD

  • #3
Oké dat is jammer. Andere ideeën om de vloer op te hogen?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Als de afstand deur - kale ondergrond nu 3 cm is, gaat hier de dikte van de vloer nog vanaf.

Voor de ventilatie in je woning is "overstroom" enorm belangrijk. Liever te veel dan te weinig. Dus 2,5 cm onder de deur is wat dat betreft prima.
 

Maurice81

  • #5
Als je een 'normale' laminaat vloer neemt kan je die prima ophogen met dubbele ondervloer platen, je zou ook een lag ondervloer kunnen leggen met daaroverheen een osb plaat bijvoorbeeld als stevige ondergrond.
 

SamvD

  • #6
Oké bedankt.
We hebben inderdaad besloten om toch maar gewoon laminaat te leggen. Dan kunnen we hem wel wat verhogen om het gaat kleiner te maken én houden we genoeg ruimte over voor de tocht. En uit voorzorg voor het geval de andere stukken vloer straks te slecht blijken te zijn voor vinyl of pvc.
Bedankt voor het meedenken!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu