Laminaat aansluiten met dubbelzijdig tape en stootblok

Hans1980

 • #1
Hoi,
Er zijn naden ontstaan in mijn click laminaat vloer. Nu kan ik aan 2 zijdes de plinten eraf halen en alles aantikken, maar ik heb ergens gelezen dat je ook een stootblok met dubbelzijdig tape aan de planken kan lijmen. En dan per plank aantikken. Bij mij schoot het blok steeds los, heeft iemand hier succes mee gehad? Thanks!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #2
  Je kunt het proberen, maar je zult aan de tegenoverliggende zijde wel de plint moeten losmaken en spietjes tussen de wand en de vloer moeten plaatsen. Anders is de kans dat de vloer alleen verschuift levensgroot als je probeert de naden weer in elkaar te tikken.

  Overigens zijn heel veel clickverbindingen niet geschikt om in elkaar geslagen te worden. Je loopt dus het risico dat je de verbinding beschadigd. Ik zou de plinten eraf halen, dat moet dan rondom, en de vloerdelen opnieuw leggen. Zoveel werk is dat ook niet. Tenminste als je plakplinten hebt.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #3
  Ik heb ooit eens een set spanbanden gekocht om vloerdelen met mes en groef naadloos in elkaar te lijmen. De vloer ligt er nog steeds strak in.

  Dezelfde set heb ik ook gebruikt om laminaat dicht te trekken. Wel met beleid gebruiken, want je kunt ook teveel kracht op de vloer zetten.

  Ik trouwens dat ze er niet goedkoper op zijn geworden...
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu