Dubbel glas plaatsen volgens NPR3577

Shakyboy

  • #1
Goedendag,

ik wil graag mijn enkel glas op de eerste verdieping vervangen door dubbel glas. Ik had gehoopt van de subsidieregeling isoaltieglas gebruikt te kunnen maken. Deze is speciaal gedacht om woningen voor 1995 nog beter geïsoleerd te krijgen. In mijn woning van 1990 bevinden zich draairamen met een kozijndikte van 40mm, zoals in de meeste woningen van voor 1995. De subsidieregeling geldt alleen als de ramen volgens NPR3577 geplaatst worden. Kan iemand mij vertellen hoe men, met gebruik van zogenaamde neuslatten volgens deze norm, dubbelglas kan plaatsen in kozijnen van 40mm dik?

Bij voorbaat dank,

Richard
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Stukje NPR3577:
NPR3577
Bij het beglazen dient de Nederlandse norm NEN-3576 (beglazing van gebouwen, ramen en deuren) en de NPR-3577 (beglazing van gebouwen) in het algemeen uitgangspunt te zijn. In de normen NEN-3576 en NPR-3577 staat ondermeer vermeld dat het glas nergens in aanraking mag komen met de sponning en daarom geplaatst moet worden met behulp van steunblokjes, stelblokjes en/of bandmateriaal.
Voor de beide in de NPR-3577 genoemde systemen (K en P) geldt dat na plaatsing van het glas, de omtrekspeling in open verbinding staat met de buitenlucht. In dit geval spreekt men vaak van een “open sponning
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu