Druppelend geluid achter badkamer muur na douchen of WC doortrekken

Hamstergeval

  • #1
Ik hoor dit eigenlijk al sinds een paar weken toen we die gezellige sneeuw week hadden in Nederland. Ik dacht eerst dat het gewoon was omdat ik op de bovenste verdieping in een appartement woon, maar begin nu te denken dat het wat meer is. Meestal begint het pas na dat ik heb gedouched of de WC heb doorgetrokken. Ik hoor het ook wel eens in de badkamer als ik de vaatwasser heb gebruikt. Heeft iemand een idee wat dit kan zijn? Of is het gewoon echt een lekkage en heb ik geen keus dan iemand langs te laten komen en de muur te laten openbreken?


[EDIT] Beetje een snelle edit, maar ik heb wat specifiekere informatie van waar het geluid vandaan komt. Het is direct achter de doordruk mechanisme (geen idee hoe ik het moet noemen) waar je de WC mee doortrekt.
 
Laatst bewerkt:

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Anders even een endoscoop huren of kopen en dan hoef je maar een klein gaat je te boren en je kunt het bekijken.
Maar je zegt badkamer muur dus er kan een ontspanning leiding die verder naar boven loopt een sok los zitten en dat hier condens water uit drupt.
Of er is een dak lekkage langs die pijp.
 

Kluskoppel

  • #3
Hoe oud is het inbouwreservoir? Misschien sluit de vlotter in het reservoir de vulkraan niet meer 100% en hoor je daar druppels van vallen.

Met wat voor regelmaat hoor je druppels vallen? Bovenstaande is makkelijk te testen door de hoofdkraan een poos dicht te zetten.
 

Hamstergeval

  • #4
Soms hoor ik het met een enkele druppel elke 10-15 seconde ofzo, maar zo nu en dan hoor 2 druppels en dan elke paar seconde.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Hamstergeval

  • #5
Bedankt voor de reacties. Ik heb uiteindelijk het probleem gevonden. Het lekt langs de kraan bij de WC. Het gaat allemaal het reservoir in dus het kan eigenlijk geen kwaad, maar ik ga wel de ring vervangen, want het is bloed irritant.
 
  • Informatief
Waarderingen: Kluskoppel

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Bedankt voor de terug melding.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu