Drukverschilschakelaar sluit niet. Radson NRC 2510

Aukev

 • #1
Dag,
Wie kan mij verder helpen. De CV installatie geeft na verloop van tijd een drukverschil storing aan. Ik heb bij mijn weten eigenlijk alles al gecontroleerd. De ventilator, de drukverschilschakelaar is al vervangen, de warmtewisselaar schoon gemaakt, de sifon schoongemaakt, de luchtslangetjes gecontroleerd op lekkage. De installatie start normaal op en komt op bedrijfsthemeratuur. Wanneer het precies gebeurt weet ik niet maar als ik na een ruime periode bij de ketel kom, geeft deze weer de storing aan. Als dan de ketel reset start hij weer gewoon op. Ik heb wel het idee als ik slang p2 los haal de CV installatie veel minder snel in storing. Heeft iemand de gouden tip?
Alvast bedankt.

Gr Auke
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
 • #2
Waarschijnlijk warmtewisselaar verstopt, dus tijd voor een nieuw (en veel zuiniger!) toestel.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
 • #3
En wanneer doet hij dat?
Bij opstarten van cv of als hij op warmwater gaat draaien.

Kan de condensator zijn van de ventilator.

John
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
 • #4
Als ik zie welk type ketel (2510) het is en wat de klachten zijn
De ketel heeft de afschrijvingsleeftijd al meer dan ruimschoots overschreden.

Het zijn tevens niet de meest betrouwbare wisselaars met een gasomloop om de wisselaar heen, om het gas voor te verwarmen.

Kleine gas lekkages in de isolatie deken om de wisselaar zijn bij deze ketel niet vreemd en geven ook vaak aanleiding tot storing.

Advies, ga geen geld meer investeren in dit type ketel, het wordt er een stuk veiliger van in huis.

Vr Gr en succes ermee
 

Tumkie

 • #5
Idd ... keteltje heeft zijn werk meer dan gedaan ... verdiend pensioen wenkt
 

Aukev

 • #6
Bedankt voor de reacties

Het is een ketel die ik gebruik in de garage. Wordt alleen gebruikt wanneer het begint te vriezen. Het vreemde van de storing vind ik dat de ketel wel probleemloos opstart en ook reageert op een warmte vraag. De boiler functie heb ik uitgeschakeld. Als ik slang p2 los haal gaat de ketel trouwens uiteindelijk ook in storing. (Code 5 drukverschilschakelaar sluit niet). Als het probleem in condensator zit van de ventilator welk probleem ontstaat dan? Vermogen verlies van de ventilator ?
 

Marcn88

 • #7
De ventilator kan op 2 toeren draaien hoog en laag als toestel op hoog heeft gedraait gaat hij daarna laag draaien dan wil deze zien dat de luchtdruk schakelaar omschakelt maar als uw condensator defect is doet hij da niet en blijft de ventilator op hoog draaien waarbij de ketel in storing schiet
maargoed probleem bekend tijd voor een nieuw ( 2ehands) keteltje voorin je garage
 

Aukev

 • #8
Dan is het probleem niet de condensator. De ventilator draait laag en hoog toerental. Ben het met de stelling eens dat het tijd wordt om een ander gebruikt toestel aan te schaffen. Welke merken zijn geschikt voor een tweede leven?. Maar goed, eigenlijk kan ik de storing niet loslaten. Het kan toch niet zo zijn dat ik uiteindelijk (met hulp van het forum) het probleem niet kan oplossen.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
 • #9
Heb je de sifon in de ketel al eens schoongemaakt?

John
 

Aukev

 • #10
Ja, en ik moet zeggen ik dacht toen het probleem getakeld te hebben. De sifon zit dicht. Ik deze schoon gemaakt , maar de storing blijft aanwezig.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
 • #11
Aukev schreef:
. Welke merken zijn geschikt voor een tweede leven?.
Alle merken eigenlijk. Gaat er om dat hij deugdelijk word gemonteerd en ingesteld/afgeregeld.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
 • #12
Wat geeft trouwens het display aan tijdens deze storing?

John
 

Aukev

 • #13
Storing 5 drukverschilschakelaar sluit niet is de storings melding. Het vreemde is dat de storing zich voordoet wanneer de ketel op bedrijfthemperatuur is gekomen. Ik snap niet dat de drukverschilschakelaar geen storing geeft bij het opstarten en tot het moment dat de ketel op themeratuur is. Ik heb het idee dat de storing komt op het moment dat de ketel de gewenste themeratuur bereikt heeft en weer moet aanslaan wanneer dit proces weer opnieuw begint. Heeft er nog iemand een nuttige aanwijzing
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
 • #14
Reinig de schoepen van de ventilator eens waarschijnlijk zijn deze ver verstopt en kunnen ze de benodigde luchtdruk niet goed overbrengen.

John
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu