Drukverlies badkamer

Joris Reer

  • #1
Hoi allemaal,

Ik kom er niet meer uit. Dit is het geval:

We hebben een huis gebouwd en nu ben ik bezig met de badkamers aansluiten.

- eerst sloot ik de douche aan. Met warmwatervoorziening van een geiser die 12 liter per minuut kan produceren. Waterdruk was perfect
- toen sloot ik het toilet aan. Met een stopkraantje op koud waterleiding. Toen nam de druk van de douche iets af. Voor de duidelijkheid: toilet liep niet en lekt ook niet.
- gisteren sloot ik de mengkraan (op badmeubel) aan. Ook met stopkraantjes. Gevolg: druk compleet weg.

De douche is een thermostaatkraan van Venlo. Is er iemand die dit kan verklaren? :-|

Dank alvast!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Meest logische oorzaak: een tussenkraan dichtgedraaid en niet meer opengedraaid. Of voor de zekerheid twee tussenkranen die achter elkaar zitten dichtgedraaid en er maar eentje weer geopend.

Er is in principe geen enkele reden dat het aanleggen van een kraan zou veroorzaken dat een andere kraan minder water zou geven (tenzij beide kranen open staan).

Of er zou door de werkzaamheden zoveel rommel in de leiding zijn vrijgekomen, dat het zeefje van de douchekraan nu dicht zit.
 

Joris Reer

  • #3
Dank voor je reactie! De tussenkraan staat vol open. Druk in de keuken is bijvoorbeeld wel helemaal goed. En dat was ie dus ook in de douche. Ook de kraan op wasmeubel geeft weinig druk, dus dan zou die ook vol moeten zitten met rommel?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het kan zijn dat dat het op een eerder punt zit. Maar ik kan het niet zien en niet onderzoeken, weet ook niet hoe e.e.a in elkaar zit.

Dus is de enige oplossing dat je zelf op zoek gaat naar wat er aan de hand is.

Ik weet in elk geval zeker dat wanneer ik waar dan ook in huis een stopkraantje in een waterleiding maak, dat geen enkele invloed kan hebben op een leiding elders in huis. Tenzij die leiding achter de betreffende stopkraan zit.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Sluit je aan op een stopkraan of heb je die ertussen gezet?

Je zal niet de eerste zijn die een muurplaat een halve slag geeft en daarmee een leiding iets knikt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu