Drukverlies sommige kranen

pdemaess

  • #1
Beste klussers,

sinds een tweetal dagen heb ik plots sterk drukverlies op 2 kranen : douche en keukenkraan. Andere aftakpunten werken normaal zoals altijd. Een drukregelaar/reduceerventiel bij de hoofdkraan vind ik niet meteen.

1 kraan drukverlies begrijp ik --> probleem in de kraan zelf, maar 2 ongeveer op hetzelfde moment? Het merkwaardige is dat bij de douche het drukverlies voornamelijk op de warmwaterleiding is, maar de keukenkraan (een mengkraan wel) verliest druk op zowel koud als warm. Hierdoor ben ik totaal in de war en sluit ik een verstopte leiding ook uit.
Het gaat hem om een plotse reductie van debiet met 75% tegenover vorige week!

Lek is er ook niet --> watermeter werd gecontroleerd!

Iemand een idee? Zou het kunnen dat de mengkraan in de keuken (grohe) op een andere manier werkt dan de mengkraan in de douche waardoor de keukenkraan ook het koudwater tegenhoudt om een of andere reden bij drukverlies op de warmwaterleiding? Als dat zou kunnen, zou het toch eventueel een verstopte warmwaterleiding zijn die dan vermoedelijk douche en keuken tesamen bedient. Anders begrijp ik niet waarom bij de keuken koud+warm drukverlies is en bij de douche enkel warm. De lavabo in de badkamer werkt gelukkig nog normaal...

Waterhardheid is relatief laag bij ons

Dank bij voorbaat
Peter
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Controleer de perlators van de uitlopen en controleer als er een slang geknikt is.
Er kan rommel via waterleiding gekomen zijn en de perlator verstopt geraakt.
 

pdemaess

  • #3
Dank Henk, heb de handgrepen afgenomen en zelfde fenomeen nu rechtstreeks uit de slang. Slang heeft geen knik. Zou ik met een hogedruk de leiding van de keuken naar douche en omgekeerd kunnen spoelen denk je?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Weet ik niet misschien een verstopping ergens in de leidingen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu