Druk CV verhogen

Dieter

  • #1
Hallo,

Onlangs ben ik verhuisd naar een nieuwe huurwoning. De radiatoren van de CV moesten echter dringend eens ontlucht worden. Dat was geen probleem, maar nu is de druk van de CV-ketel veel te laag (+/- 0.5 bar). De handleiding van de ketel is echter nergens te vinden. Het betreft een Junkers Eurostar. Op de site van Junkers/Bosch is dat type niet terug te vinden...

Ik hoop dat er 1 van jullie me kan helpen. Ik heb de aansluiting eens bestudeerd en er lopen 5 buizen naar de ketel.
(Van links naar rechts) De eerste buis heeft warm, de 2e (blauwe) buis is vermoedelijk een koudwateraanvoer, de derde lijkt me de gasaanvoer, de 4e is wederom een blauwe en de 5e heeft opnieuw warm.

Tussen de 4e en de 5e buis is er een verbinding (in flexibele slang) aangebracht met langs beide uiteinden een afsluitkraan. Vermoedelijk moet de bijvulling hier gebeuren, maar ik ben dit alles behalve zeker. Daarom hoop ik dat iemand van jullie vertrouwd is met dit type CV en me op weg kan helpen.

PS. Tot hoeveel graden moet de ketel afgekoeld zijn vooraleer je hem mag bijvullen?

Alvast bedankt,
Dieter
 

Chathanky

  • #2
Hier is al een goede leidraad voor het vullen van de cv te vinden, verdere vragen zien we hier wel weer verschijnen, of dat het gelukt is natuurlijk.

Verwarming bijvullen

Succes
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Verwijder altijd de vulslang van de installatie na het vullen.
Als de kranen iets lekken loopt er vuil cv-water in je drink water of de druk in de ketel loopt te hoog op.
 

Chathanky

  • #4
De cv moet volledig zijn afgekoeld, dit staat in de link niet beschreven.
 

Dieter

  • #5
Er lijkt me echter geen aansluitpunt voor een vulslang aanwezig te zijn. De enige mogelijkheid tot vullen lijkt me de verbinding tussen buis 4 en 5 te zijn...
 

Chathanky

  • #6
Normaal zit er ergens in de installatie een vulpunt in de buurt waar de drukmeter ook zit zodat je tijdens het vullen zelf het vullen in de gaten kunt houden, vaak zit er in de buurt een kraan om de vulslang aan te koppelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu