Druk verhogen wegens koud weer ?

AvDijk

Vaste Beantwoorder
 • #1
In de media hoor en lees je CV monteurs die met dit koude weer vragen op te letten dat de druk tussen de 1,5 en de 2 bar moet zijn, en zo nodig bij te vullen.
Kan iemand dat uitleggen?
Bij ons werkt de instalatie (Quinta 28c op zolder, alleen radiatoren) al tijden met een druk van 1,3 - 1,5 bar als de verwarming koud is. Stook je de boel flink op dan steigt de druk tot iets boven de 2 bar.
Je hoort ook regelmatig 'don't repair if it ain't broken' en ik ben bang dat 'rommelen' aan een goed werkend systeem eerder tot ellende leidt, b.v. een vol expansievat en een open overstort.
Waarom zou men moeten bijvullen als de druk nog boven de 1 bar is? 't lijkt me belangrijker te adviseren de radiatoren open te laten de pomp op continu te zetten, tegen bevriezing 's nachts van koude, afgelegen plaatsen als een serre, uitbouw of schuur.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Cardin94

  • #2
  Hou dat 'don't repair if it ain't broken' in gedachte. Gewoon zo laten, niks aan doen. zolang het systeem naar behoren werkt hoef je deze niet bij te vullen.

  Pomp op continu zetten is een idee, zeker op de "afgelegen" plekken.
   

  Xr8

  • #3
  Niets aan doen lijkt mij. De drukverhoging kan overigens wel een duiden op een slechter wordend vat. Zou deze in het voorjaar een verwijderen en indien nodig vervangen. Of indien er uitbreidingen zijn geweest wellicht vergrootten naar 25l.

  Dat de monteurs dit zeggen klopt wel, er zijn namelijk veel mensen die nooit ergens naar kijken. Als je dan komt om het water bij te vullen dan zijn ze vaak nog pissig over de te volgens rekening ook. Bij de meeste onderhoudscontracten is dit overigens ook uitgesloten en is het betalen.

  Succes.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu