Droger IQ300 stopt met P melding

JochemI

  • #1
Hi, heb hier de siemens warmtepompdroger iq300 WT43H000NL/06
De droger slaat telkens af met de melding - P - in het display. Dit gebeurt soms direct na het starten en soms na een tijdje lopen.
Alle 3 de filters zijn schoon, wisselaar regelmatig van voren langs stofgezogen. Het opvang waterreservoir wordt niet gebruikt en is leeg.

Denk dat de P voor Pauze staat? Het is er een met zo'n ellendige touchscreen. Slaat hij misschien direct op pauze?

Alle tips zijn welkom drogen doet hij namelijk prima als hij maar aan blijft.

Thanks!
 

azijnzeiker

  • #2
hallo.. ik ben deze klachten wel eens eerder tegen gekomen bij deze serie,s drogers van bosch en siemens.
bij de drogers met dit soort tiptoets klachten die bij ons in de werkplaats kwamen bleek dit probleem eigelijk altijd veroorzaakt te worden door plukjes met stof die zich verzameld hadden TUSSEN het tiptoets gedeelte en de module die achter op het bediendingspaneel vast zit.
vr groet
 
  • Like
Waarderingen: JochemI

JochemI

  • #3
Thanks! daar ga ik eens naar kijken. Nog tips hoe ik daar bij kom het schoon te maken?
 

azijnzeiker

  • #4
hallo..
eerst moet u de bovenplaat verwijderen,deze zit aan de achterzijde vast met 2 torxschroefjes. als u de bovenplaat verwijderd heeft, dan kunt u de het bediendings paneel los krijgen door 3 torxschroefjes bij de houder van de condensbak zitten eruit te halen.verder zit het paneel nog vast geklemt met 4 plastic haken aan de bovenzijde van het paneel die in de metalen strip vallen die achter het bediendingspaneel zit en er zit ook nog een erg lastige plastic haak aan de rechter zijkant van het paneel die bij mij nog wel eens wil afbreken :oops:. het kabelboompje loshalen wijst zichzelf. als u het paneel los heeft dan is het wel belangrijk dat u eerst de progammaknop even op de uit/bovennste positie zet zodat u zeker weet dat dat u hem wel weer goed in elkaar krijgt als u de module weer terug wil plaatsen in het paneel. de module zit overigens vast geklikt op het paneel met 2 keer 4 plastic haakjes langs de beide lange kanten van de print en 3 kleine haakjes die in het midden van de print zitten.
vr groet
 

JochemI

  • #5
Hi, van het weekend zonder problemen de droger opengemaakt en schoon gemaakt. Dank voor alle tips. Alleen is het probleem helaas niet verholpen. Hij blijft op random moment opeens hangen in de - P - stand.
Iemand nog andere tips?
 

Lampje45

  • #6
Ik zou de tiptoetsen eens afnemen met een doek die bevochtigd is met een afwas sopje.
 
  • Like
Waarderingen: JochemI

JochemI

  • #7
Het was uiteindelijk het electronisch contact van de deur. Slot van de deur zit aan de zijkant en het contact vreemd genoeg aan de bovenkant. Als de was tegen de deur slaat wordt het contact verbroken en valt hij in pauze.
Wwaarschijnlijk door dat er vaak was over de deur gehangen is, is hier te veel druk op komen te staan. Dew deur is niet al te rigide. 1 van de haakjes waar dew voordeksel van de deur op zijn plek blijft zitten was afgebroken. Heb de deksel er op gelijmd waardoor hij niet meer zo door flext. Zo maar een tijdje proberen. Als dat niet werkt ga ik de prikker boven aan de deur verlengen zodat deze een beter contact maakt met de machine.
 

Lampje45

  • #8
Ik denk dat het dan allemaal klungelwerk wordt.

voor 16,95 heb je een nieuwe schakelaar

Deurschakelaar Siemens.jpg
 

Lampje45

  • #9
Een wasdroger mag niet tussentijds gestopt worden. Op dat moment van handmatig stoppen of door een slecht deurcontact stopt de machine en dus ook de ventilatie, daardoor kan het verwarmingselement zijn warmte niet kwijt en zal gaan gloeien. Veelal zit er stof in het element.
Stof is explosief en de machine kan in no time in een vuurzee veranderen.

Dus, het lijkt me een heel slecht plan om met deze brakke toestand verder te gaan.
Want vergeet een ding niet bij slecht onderhoud vergoed een verzekering niets.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu