Driewegklept roest door

Silentkiller

  • #1
Allen,

Zoals in dit topic al aangehaald, heb ik problemen met mijn driewegklep.
In het begin verving ik hem altijd, in 2019 heb ik een magneetfilter geplaatst op de retourleiding, de motor vervangen alsook nogmaals de driewegklep en de metalen behuizing waar deze inzit. Daarna heb ik fernox f3 cleaner in de installatie gedaan en dit een week laten draaien. Na die week heb ik heel de installatie terug gevuld met leidingwater alsook met hele een bus fernox f1 filter fluid+ protector in de hoop van de problemen af te zijn.
Een jaar na het installeren van de filter/vervangen klep(huis)&motor en de fernox, stond er opeens water onder mijn ketel. De klep leek wel doorgeroest te zijn, de motor was OK. Ik ging er van uit dat het om een maandag ochtendmoddel ging, terug de klep en het huis waar deze inzit vervangen (ik koop dat tegenwoordig zo aan, de klep zit al gemonteerd in het klephuis).
Nu weer een jaar later, heb ik hetzelfde voor. Wat kan zit zijn?

Nog wat extra info:
-De motor was vroeger grijs, nu zwart maar er staat gewoon VC8010 op (lijkt hetzelfde en past ook, onderdelen komen van desco.be)
-Als ik wat water aflaat via de magneetfilter (na het verwijderen van de magneet uiteraard), ziet dat er redelijk 'proper' uit (zie foto)
-Ketel is een Vaillant vhr 24-28c

Bedankt alvast!
IMG_5378.JPEG
IMG_5379.JPEG
IMG_5380.JPEG
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Hij lekt langs.de.as van de klep.
Nu weet ik van overlevering dat er in de Vaillant een drieweg gemonteerd zat welke door de positie rommel vast houd en dan gaat lekken, weet alleen niet of dat deze serie was.
 

Silentkiller

  • #3
Hij lijkt inderdaad te lekken langs de ijzeren pin die in de klep zelf zit.
Eigenlijk zou er geen rommel meer mogen inzitten, die zou in de magneerfilter moeten blijven hangen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu