Vloerverwarming roest en spoelen

gieli0

 • #1
hallo, ik had een paar doorgeroeste leidingen vervangen van mijn vloerverwarming. nu had ik lekkage bij de knelkoppelingen. ik zag nu dat er erg voor roest in de verdeler zit.
ik heb dit er een beetje uit gevist met een magneet. Maar er zit nog veel meer troep in. nu dacht ik misschien kan ik het systeem spoelen want het ligt toch open. maar hoe doe ik dat?
en de de verdeler nog te redden als er heel veel roest in zit?

1678035777755.jpg 1678035777774.jpg 1678035777781.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #2
  Ja dat kan je wel wegspoelen maar daardoor komt er weer meer zuurstof in het systeem terecht en nog meer roest.
  Wat van belang is wat voor CV ketel er in het systeem is aangesloten.
  Dan kan je een keuze maken voor een reinigings middel en daarna eventueel een protector die de installatie voorziet van een dunne beschermlaag en daarmee de voortgang van roest tegengaat.

  Ook het plaatsen van een magnetiet filter is daarbij een must en deze dient tussen afsluiter te worden geplaatst zodat het filter zeker in het begin veelvuldig kan worden schoongemaakt

  Ik zal je een P ersoonlijk B ericht sturen met waar je de middelen kan vinden

  Vr Gr
   
  Laatst bewerkt:

  gieli0

  • #3
  er zit een magneet filter bij mijn cv, heb die nog nooit schoon gemaakt weet niet hoe dat moet, daar zou ik me even in verdiepen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu