Drempel verwijderen

Camielkb

  • #1
Omdat ik niet weet hoe ik diet het beste aan kan pakken en niet dingen wil gaan slopen kwam ik hier terecht met een vraag over het verwijderen van een drempel. In ons appartement gaan we aan het verbouwen en nu denk ik er over om een paar drempels te gaan verwijderen. Alleen ik kan niet ook de kozijnen gaan vervangen. Is het mogelijk de houten drempels uit te zagen met een rechte zaag en deze daarna met een koevoet weg te halen? De drempels zitten "onder" de kozijnen van de deuren. Als dit kan is het misschien ook mogelijk het kozijn netjes een beetje door te laten lopen.
Een lastig klusje maar misschien weet iemand raad. Uiteindelijk wil ik waarschijnlijk laminaat gaan leggen wat mooi door kan lopen.

Alvast Hartelijk dank!
 

Fiesiekus

  • #2
Foto? Materiaal kozijn?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
In het midden van de dorpel dwars erop met een cirkelzaag een sleuf zagen, met een koevoet of een stevige beitel de dorpel omhoog halen en onder het kozijn uit wrikken.
Meet het even na maar meestal komt men met de dikte van het laminaat en ondervloer al goed uit met het dikteverschil met de dorpel t.o.v. de ruimte onder het kozijn.
Laat u de plinten om het kozijn heen lopen dan kan het normaal gesproken zeker zonder kieren tussen vloer en kozijn.
 

Camielkb

  • #4
Het materiaal van het kozijn is gewoon hout.
Bedankt alvast!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu