Dragende muur weghalen

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hallo,Wij hebben een appartement gekocht en willen tussen twee kamers een dragendemuur weghalen. Hebben al bij verschillende mensen geinformeerd en weten dat we een Hbalk nodig hebben van 20 bij 20.Hoe moeten wij te werk gaan?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Vaak is de muur enkelsteens 10 -12 cm breedt. Een balk breder dan de muur heeft weinig nut. Dus ook een I of H profiel van 20 cm hoog en 10 breedt is mogelijk. MAAR....Alles hangt af van wat deze muur draagt, wat er dus boven zit. Hoeveel lengte muur er weggehaalt wordt. Hoe meer er weggehaalt wordt hoe meer steun je weer moet toevoegen.Daarbij komt dat de balk rust op de muren die er nog staan. En is op dat punt de muur sterk genoeg?Als je er niet zeker van bent, schakel dan een constructeur in, deze kunnen precies berekenen welke balk u nodig heeft en over welke lengte deze steun nodig heeft in de nog staande muur.Als er iets fout gaat, de vloer zal niet direct naar beneden komen, maar u kunt wel scheuren verwachten in het plafond en de steun muren omdat de druk niet goed is verdeeld.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Het weg halen of veranderingen aanbrengen aan een draagmuur is werk voor een aannemer. Het is zelfs in sommige gevallen zo dat er een vergunning dient te worden aangevraagd bij de gemeentelijke bouw en woningtoezicht . Zeker in uw geval waar bij het een appartement betreft lijkt het mij raadzaam ,om ellende achteraf te voorkomen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Het veranderen van de constructie van het huis moet 'met toestemming van de hypotheek verstrekker' staat nog wel eens in de hypotheekvoorwaarden.Ik denk dat de reden is dat je huis het (grootste deel van het) onderpand is. Verander je hierin een wezenlijk onderdeel (draagmuur) wat nare consequenties heeft dan kun je (ook nog) problemen krijgen met de hypotheek verstrekker.Conclusie: neem deskundige hulp in de arm om eventueel juridisch niet (alleen) aansprakelijk te zijn!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu