Is dit een dragende muur? franse kap/mansarde dak

Hetty2

  • #1
Ik wil de muur van de slaapkamer op zolder weghalen, denken jullie dat dit ongestraft kan? Het is een franse kap/mansarde dak.

zolder.jpg
 

Hetty2

  • #2
wat ik hier heb doorgestreept zit er nu al niet meer

zolder 2.jpg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Ik vermoed dat er een spant in deze wand zit, welke afgetimmerd is met eterniet. Oftewel brandvrijboard wat asbesthoudend is.
 

Hetty2

  • #4
Als die idd nog de originele muur is...geen idee. Misschien moet ik het even stukje openbreken om te kijken of er idd asbest in zit. Maar is het een dragende muur? Dat denk ik zelf niet omdat er aan de andere kant van de zolder, waar dezelfde balken zitten in het plafond/dak, geen muur zit.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Ergens moet de stabiliteit vandaan komen. Schakel een constructeur in om het zeker te weten.
 

Hetty2

  • #6
ik heb de oude bewoners gebeld. toen zij het kochten was er geen enkele muur op zolder, dus die van eterniet was er al niet meer. Het was een grote open ruimte. Ze hebben de muurtjes zelf tussen de draagbalken geplaatst om 2 slaapkamertjes te maken. Dus goed om te weten dat ik ze gewoon kan verwijderen. De stabiliteit komt van de houten balkconstructie zoals je dat altijd ziet bij dit soort mansarde (franse kap) dak constructies. die laat ik natuurlijk wel zitten. zoiets als op deze plaatsjes dus zit er dan.

mansarde.jpg mansarde2.png
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu