(Dragende) betonnen muren egaliseren

Marcdetweede

 • #1
Zoals de titel zegt, ik wil dragende betonnen (maar ook wanden van celbetonblokken) muren gaan egaliseren. Er zitten zeer veel kleine luchtgaatjes in de muren en andere oneffenheden. Geen grote oneffenheden, dus het is meer egaliseren dan stucen. Ik zal de muren voorbewerken met betokontakt, maar wat is daarna de beste manier of het te egaliseren? Ik zie vaak Fix en Finish voorbij komen, maar ik lees ook dat dat voor NIET dragende muren is en dat het vrij snel uithard, wat lastiger is voor een niet-ervaren stucer, zeker als het hele muren betreft.
Is Geelband wellicht beter voor dit soort situaties? Of Roodband? Het moet overigens wel echt egaal worden, aangezien ik er overheen ga verven.

TLDR: Muren met kleine oneffenheden (maar wel over de hele muur) moet ge-egaliseerd worden. Wat is het aan te raden materiaal?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Ik zou die emmers met kant-en-klare pasta toepassen, zeker als je geen ervaring met stucen/pleisteren hebt. Roodband en geelband zijn niet geschikt hiervoor.
   

  Marcdetweede

  • #3
  Stucpasta, bedoel je dan? Dat ziet er makkelijker uit dan de andere opties, maar makkelijker doet vaak ook minder goed vermoeden. Zijn er nadelen aan dit soort pasta’s?
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  die stukpasta en F&F zijn eigenlijk om glad te zetten.
  Als er diepere gaatjes in de muur zitten, zul je er meerdere keren overheen moeten omdat dat spul erg krimpt.
  En dan blijf je de gaatjes nog zien.
  Wat wil je met de muren gaan doen?
  Behangen of verven.
   

  Marcdetweede

  • #5
  Verven.

  Die pasta lijkt redelijk duur in het gebruik. Is het een idee om eerst Roodband te gebruiken en dan zo’n pasta voor de afwerking?
   

  Marcdetweede

  • #6
  Even een bump. Wil morgen naar de bouwmarkt, namelijk ;)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu