Draairaam naar vast raam.

DennisJ

  • #1
Hallo mensen,

Het blijkt toch wat lastig te vinden hoe ik een bestaand draaiend raam optimaal permanent kan afsluiten. Deze ramen worden nooit opengezet en zorgen alleen maar voor tocht en binnen dringen van geluid.

Wat is de beste oplossing hiervoor?

image.jpg
 

Evenwatanders

  • #2
Een glaszettersbedrijf erbij halen en het gehele draairaam laten vervangen door (HR++) glas in de ontstane sponning.

Denk aan een eventuele ventilatiestrook boven het nieuwe raam (ahoewel die weer tocht en geluiddoorlaat veroorzaken kan) of een suskast. Dat maakt het geheel wel een stuk duurder.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

DennisJ

  • #3
Bedankt Evenwatanders!

Ik zou graag het bestaande raamkozijn willen vastzetten. Een geheel nieuw raam lijkt mij (als leek) wat excessief. Of ontkom ik daar niet aan?
 

Evenwatanders

  • #4
Dat is maar net wat je zelf wilt. Natuurlijk kun je het bestaande raam gewoon vastzetten. Kwestie van (roestvrijstalen) schroeven van buiten af door het raam en dan in de sponning. Let wel op voorboren en als je de hefboom binnen weghaalt, gebruik dan buiten anti-inbraakschroeven.

Of je met vastschroeven van het raam de bestaande tocht en geluidsoverlast weghaalt, is helemaal afhankelijk van de afdichting van dat raam, dus van de tochtstrips die ertussen zitten. Zijn die slecht sluitend, dan bereik je met vastschroeven niet veel meer dan wanneer je het raam gewoon met de bestaande sluiting dicht doet.

Aan jou dus de keuze wat je doet. Een vervanging door vast glas is niet (of moeilijk) meer terug te draaien, een paar schroeven van buiten af natuurlijk wel. Alhoewel je anti-inbraakschroeven ook niet makkelijk weer loshaalt.
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: DennisJ

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
De enige goede manier is het draaibaar er uit halen en vast glas terug monteren. Dan is alles goed afgesloten en dat is wat u wilt.

Het draairaam vastzetten lost het tochten en het geluid doorlaten nog niet op. Dan moet je buiten weer gaan afkitten en dat is allemaal geknoei.
 
  • Like
Waarderingen: Walker en DennisJ

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu