Draaikiepdeur als loopdeur gebruiken?

M_a_v

 • #1
Beste klussers,

Voor mijn verbouwing wil ik binnenkort 2 tuindeuren gaan plaatsen. Elke deur komt in een slaapkamer welke dan toegang moeten geven naar de tuin toe.

Omdat het hier aan de kust hard kan waaien wil ik deuren plaatsen die naar binnen openen. Daar het slaapkamerdeuren zijn hoeven ze ook niet van buiten geopend te worden. Daarom leek mij een draaikiepdeur (of ook wel balkondeur genoemd) een ideale oplossing. Bovendien zijn deze deuren zeer gunstig van prijs tov normale tuindeuren.

Mijn vraag is echter of ik deze draaikiepdeuren als volwaardige loopdeuren kan beschouwen. In de zomermaanden zal er namelijk veel gebruikt van worden. De ene leverancier zegt dat je dit perfect als tuindeuren kan gebruiken, terwijl de andere beweert dat dit toch meer als een raam beschouwd moet worden. Sommige leveranciers zeggen bovendien dit wel te kunnen leveren maar dan zonder garantie.

Ik ken verder niemand met deze deuren, daarom vroeg ik mij af of er hier mensen zijn die mij hierover kunnen adviseren?

Draaikiepdeuren mogelijk of gewone buitendeuren een betere optie?

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Het zijn geen volwaardige toegangsdeuren. Als de afmetingen binnen de grootte-begrenzingen van het systeemhuis vallen, zijn ze te maken. 's Ochtens openzetten en 's avonds weer dichtdoen kan echter prima.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu