Draadloos alarm installeren

Rosalie

  • #1
Welke voorzieningen moet je treffen om een draadloos alarm te installeren?
Alleen een stopcontact en telefoonverbinding in de meterkast?
 

Pepjo

  • #2
Volgens mij is er iets meer info nodig over merk en type.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Of, indien er nog niets is aangeschaft, de bedoeling van de vraag, dus een beschrijving wat je wilt beveiligen, en hoe je het denkt te gaan doen.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #4
In principe heb je alleen een stopcontact nodig in de buurt van de systeemkast.
Indien je een doormelding gaat gebruiken dan moet er ook een analoge telefoonaansluiting aanwezig zijn.
Ik kan je wel wat installatie handleidingen emailen als je wilt.
 

Ronald42

  • #5
220 stopcontact en en telefoonlijn is in principe voldoende. Laat het bij voorkeur deskundig aanleggen. Beveiligen is geen doe het zelf werk. En de adviezen van eigen huis en tuin zijn waardeloos.

Heb je huisdieren hang dan de PIR melder dicht bij de grond op z'n kop zo kunnen ze er onder doorlopen :lol:
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
E.e.a hangt natuurlijk erg af van het systeem wat je toe gaat passen.
Hou er echter rekening mee dat veel systemen, ook van grote producenten, het bij een inbraak snel tegen de inbreker af zullen leggen.
Immers de systemen zijn er op gemaakt dat alles in 1 kast zit, dus toetsenbord/uitleesscherm, sirene, telefoonkiezer en systeem zelf zitten allemaal in 1 kastje.
Meestal wordt deze bij de entree opgehangen en dat is meteen ook het probleem.

De entreedeur of de detector in de gang bij de entreedeur is vaak ook vertraagd om u er aan te herinneren dat u het systeem uit moet zetten. Komt nu een inbreker dan heeft deze ook deze vertragingstijd van meestal 20 of 30 sec.
Natuurlijk is deze niet zo zuinig op de apparatuur als u dat bent en met een welgemikte trap mept hij het complete systeem (wat vaak met slechts 3 schroefjes door een kunststof behuizing is opgehangen) van de wand, nog 1 ruk en ook alle draden zijn verwijdert en hou je dan de hand voor de sirene dan zul je die nog nauwelijks horen.

Een klant die dan ook zo'n systeem wil geef ik dan ook deze nadelen duidelijk aan en 9 van de 10 kiezen dan toch wel voor een degelijk systeem met een combinatie van draadloze en bekabelde detectoren.
Uitgevoerd met een centrale in een stevige plaatstalen kast en weggebouwd in een ruimte waar direct alarm ontstaat als de toegang hiertoe word geopend, met een separate sirene die niet even met de hand afgedekt kan worden, een flitser aan de buitenzijde, een accu welke het systeem minimaal 12 uur van spanning kan voorzien en de telefoonaansluiting is uitgevoerd in slagvaste buis welke niet zo maar even van de wand gerukt kan worden.
Het is wat duurder, maar naar mijn mening, ook heel wat beter en daarnaast heb je veel meer keuze in de verschillende toe te passen detectoren.

Maar om op de vraag terug te komen, je hebt een stopkontakt nodig voor de 230V en een analoge telefoonlijnaansluiting, deze aansluiting gaat vanaf het israpunt (binnenkomende aansluiting van KPN) eerst naar het beveiligingssysteem en vandaar uit naar de rest van de telefoontoestellen

suc6

Gerrit Bakker
 

Ronald42

  • #7
Dank U Gerrit voor het typen van het verhaal waar ik geen zin in had. :lol:
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #8
Ach ja ik kom het bijna dagelijks tegen en het probleem wat ik omschrijf wordt door de andere verkopers als grote energiebedrijven er meestal niet bij verteld.
Het gaat zelfs zo ver dat, naar zeggen uit betrouwbare bron, onder druk van deze partijen de klasse ED in het leven is geroepen zodat er ondanks dit manko een certificaat afgegeven kan worden.
Ik zelf vind het gebakken lucht verkopen, men geeft de klant een gevoel van veiligheid terwijl elk nuchter nadenkend iemand na kan gaan dat het schijnveiligheid is.

Als iemand dat zelf in zijn huis wil monteren dan is dat zijn keuze, maar als specialisten (gecertificeerde bedrijven) in deze branche ben ik van mening dat je de klant hier wel over moet informeren.

Maar bovenstaande is mijn persoonlijke mening en niet de vraag van de TS, die wilde weten wat hij nodig had en dat is dus inderdaad een 230 WCD en een directe analoge buitenlijn en wil je nog een extra sirene of flitser dan zul je ook daar een kabel voor moeten leggen want die zijn niet draadloos of slurpen energie/batterijen.
Aansluiten op ISDN is alleen mogelijk met een specaiale adaptor/omvormer welke vaak net zo duur is al het hele systeem.
Aansluiten achter de quatrovox kan ook wel, maar dan is de doormelding een stuk minder betrouwbaar en gevoeliger voor ongewenste problemen.

suc6

Gerrit Bakker
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #9
Juist, dus bedraad monteren.

Of het draadloze systeem wegwerken, en een draadloze afstandsbediening gebruiken voor het in- en uitschakelen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #10
Vooral als je bedenkt dat de bedrade apparatuur meestal ook nog eens goedkoper is en ben je een beetje creatief dan zijn alle kabeltje netjes weggewerkt en spaar je ook nog de vaak toch wel dure batterijen uit.

suc6

Gerrit Bakker
 

Dominee

  • #11
Zit het onderwerp net te lezen en sluit me geheel aan bij Gerrit!

Je verhaal klopt helemaal en als ik de TS zou zijn, zou ik me hier ook aan houden!

De wel bekende draadloze systemen(waar alles in een kast zit, en in de gang hangt) zijn erg inbreker vriendelijk, je kan ze niet gelukkiger maken.

Want wie kan er nou niet een plastic kast van de muur trekken en er een harde trap op geven, waardoor deze gelijk buiten werking is(en al helemaal niet weer weg belt naar de PAC)!

Ik kan als advies nog meegeven om toch eens een aantal installateurs een offerte te laten maken, dit is bij de goede gewoon gratis!
Vraag dan gelijk offerte's aan met een prijs voor bedraad en een prijs voor draadloos(wel all in dus wat het je als het klaar is, precies gaat kosten).

Mag geen prijzen noemen maar er zit weinig prijs verschil in draadloos of bedraad.
Draadloze systemen zijn duurder maar goedkoper te installeren, en bedrade systemen zijn goedkoper maar duurder in installatie!
Hierdoor heft het elkaar aardig op!

Succes met je keuze verder, laat je goed informeren want goedkoop is duurkoop! :cool:
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #12
Ik heb nog steeds geen reactie gezien van Rosalie.
Rosalie schreef:
Welke voorzieningen moet je treffen om een draadloos alarm te installeren?
Alleen een stopcontact en telefoonverbinding in de meterkast?
Toch wel knap, om uit deze 2 regeltjes zoveel informatie te produceren.

Ik stel voor eerst te wachten op een reactie van Rolsalie, wat de bedoeling is. :wink:
 

Dominee

  • #13
Beveiligen bestaat ook niet uit 2 regeltjes! :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu