DPC-folie bij stompe kunststof kozijnen

Kim P

  • #1
Wij krijgen binnenkort 2 ramen in onze voorheen dichte badkamermuur. De spouw tussen binnen- en buitenblad is ongeveer 6cm, en er zit geen isolatie tussen.

We krijgen stompe kunststof kozijnen, die rondom bevestigd gaan worden aan nog te plaatsen spouwlatten. Deze spouwlatten passen precies tussen de binnen- en de buitenmuur en we zetten ze vast met kozijnankers. We moeten dus 2 openingen in de bestaande binnen- en buitenmuur maken en stukjes opnieuw metselen.

Nu is onze vraag: is het verstandig om DPC folie aan te brengen? En zo ja, waar precies? Alleen boven de kozijnen of helemaal rondom? En waar bevestig je dit precies aan?

Alvast bedankt voor het meedenken!
 

Kim P

  • #2
Iemand een idee?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Dit is een vraag waar we eigenlijk weer een vraag aan jouw moeten stellen.
Een tekening zou enorm helpen.
Hier kan je ook veel vinden.
Let erop dat je ook gelijk het kozijn winddicht zou kunnen plaatsen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
DPC-folie is bedoeld om water wat in de spouw komt, rond het kozijn weg te leiden naar beneden.

Bij een kunststof kozijn is dit niet nodig, aangezien het materiaal zelf ongevoelig is voor vocht. Daarnaast zou je de DPC-folie vast moeten zetten of in moeten laten in het binnenspouwblad. Dat gaat in een bestaande gevel ook niet meer lukken.

Bespaar je deze moeite, en gebruik een goede compriband rond het kozijn en een goede kierdichting binnen.
 

Kim P

  • #5
Bedankt voor jullie reacties! Ik zie in de alfabetische lijst via de link inderdaad veel info over DPC-folie bij kozijnen, en hoe dit bevestigd moet worden.

Klopt ja, we kunnen het DPC-folie moeilijk vastzetten op het binnenblad. Alhoewel we de buitenmuur rondom de ramen wel uit gaan tanden en daarna stenen terug gaan metselen (anders eindigt de muur rondom de kozijnen met geslepen kopse kanten, omdat het voorheen een dichte muur was).

We kregen wisselende adviezen of het folie nu wel of niet nodig is bij kunststof kozijnen. We neigen er nu meer naar om het achterwege te laten. Ik zal in ieder geval proberen vanavond of morgenochtend wat foto's en/of tekeningen te posten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu