Waar DPC voor kunststof kozijnen?

JeroenVW

  • #1
Hoi,
Ik heb nu boven het stelkozijn DPC geplaatst, en vraag me af of dat voldoende is? Of moet ik voordat het buitenblad gemaakt wordt nog folie nieten aan de zijkanten van het stelkozijn?

Er komen kunststof kozijnen in. Dus het buitenspouwblad zullen we plaatsen los van het stelkozijn. Ik dacht dan breng ik bij het plaatsen van de kozijnen toch een folie/pur aan tussen stelkozijn/buitenblad/kunststof kozijn om te voorkomen dat er tocht vanuit de spouw komt.

Alvast bedankt voor het advies.


 

JulesBosma

  • #2
Hoi,
Wil je een goede afdichting moet je rondom DPC aanbrengen, deze is is om te voorkomen dat er een doorlopende kier ontstaat waardoor de wind kan bladen.
 

Ralph

  • #3
Gezien het spant dat er staat hoef je helemaal geen dpc boven op het kozijn te maken. Er kan daar geen water of vocht komen.
 

JeroenVW

  • #4
Bedankt. Dus eigenlijk net als bij een houten kozijn.
Kan ik dan het best gewoon links, rechts en onder het vast nieten aan de spouwlat?

Ja Ralph dat zei mijn metselaar ook al en er is wel weinig risico van vocht daar, maar het is wel voorschrift geloof ik boven het kozijn in ieder geval.
Er zijn er ook die DPC nog op de muurplaat zetten voor het geval dat... dat zit ook onder het dak. Wat is wijsheid :)
 

Ralph

  • #5
Als j daar last van water krijgt heb je hele andere problemen die dpc ook niet op kan lossen kan ik je verzekeren.

Maar als er normaal gesproken dpc in moet is het niet op dat stelkozijn. Water zal dan juist achter het kozijn lopen, en dat is juist net wat je niet wil en waarvoor je die dpc er in de eerste plaats voor in bouwt.

Dus komt bij gebruik van een hoeklijn daar de dpc in te liggen of bij gebruik van een rollaag de dpc op de rollaag.
 

JeroenVW

  • #6
Er ligt een hoeklijn boven het ingemetselde kozijn, en een paar lagen daarboven zit het DPC ingemetseld. En dan zal dan aflopen, iets lager ingemetseld worden in het buitenspouwblad. Met een paar open stootvoegen.

Ik bedoelde dan vast nieten aan de zijkant van de spouwlat en de onderkant tegen de tocht. Ik heb dat wel vaker gezien maar dacht zelf aan gewoon dichten met pur.
 

Ralph

  • #7
Dat is ok, dat doe je voor water/slagregen wat eventueel doorslaat langs het kozijn en voor het zicht als het kozijn er straks in zit dat je niet op de lat kijkt.
Voor tocht tegen te gaan is dpc geen geweldig product en ben je met pur beter af.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu