Kunststof met folie of acrylcolor

TbM

  • #1
Beste allen,
Ik wil binnenkort enkele kozijnen vervangen wegens houtrot en direct beter glas laten plaatsen. Ik overweeg ook kunststof, deels met een kleurtje (ral 7016). Dat gebeurt dan via het beplakken van het kunststof met folie. Via een familielid ontdekte ik dat dit folie op termijn problemen zou kunnen geven. Bij hem ging het na 12 jaar op meerdere plekken loslaten. De garantie is maximaal 10 jaar op de hechting van dat folie. Ik stuitte vervolgens op internet op een andere kleurprocedé, namelijk acrylcolor geheten. Heeft iemand hier wellicht ervaringen mee? Zeer welkom!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Folie wordt na het maken van een profiel aangebracht als en soort behang. Er is een partij slechte folie op de markt geweest. De producent van die folie heeft haar garantie beperkt, to grote onvrede van de markt.

Acrylcolor is een productieproces met co-extrusie, en heeft geen hout-structuur.
 

TbM

  • #3
Dank voor je reactie. Heb je met de laatste soort ook ervaringen qua duurzaamheid. Ik las inderdaad dat er met folie ‘maar’ 10
jaar hechting wordt gegarandeerd. Van de twee kozijnleveranciers die ik op bezoek had raadde er één folie af op de vaste delen op het zuiden, terwijl de ander aangaf dat problemen vroeger wel voorkwamen vanwege slechte toepassing maar dat het nu wel 30 jaar blijft zitten. Lastig wie ik nu moet geloven. De garantie is immers geen 30 jaar. Daarom dacht ik dat wellicht de acrylcolor een duurzamere methode zou kunnen zijn.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Het is maar net wat je mooi vindt. Acrylcolor zal na 10 jaar ook zichtbaar verouderen. Herstel is niet mogelijk.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #5
Of je moet kozijnen nemen die in de massa gekleurd zijn. Heb je alleen weinig keuze in de kleuren. Ziet er bij mij na 25 jaar nog heel goed uit, zo op het oog eigenlijk nog geen verkleuring. Heb dit bij een uitbouw ook weer toegepast, wilde aanvankelijk grijs (folie) maar schrok toch erg toen ik wat locaties bekeek waar dat er een jaar of 15 op zat (zichtbare verkleuring met name aan zonzijde). Toch maar weer voor safe gegaan, een wittint in de massa gekleurd.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
@nico923 : Forumregels niet goed gelezen? Commerciële links zijn niet toegestaan. Daarbij gaat TS voor nieuwe kozijnen, en daarom is wrap hier geen oplossing.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu