Doucheputje stinkt en 'slurpt' bij doortrekken WC.

Jasper1984

  • #1
Beste forumleden,

Mijn doucheputje stinkt sinds kort. Wanneer ik het kraantje in mijn wastafel aanzet dan hoor ik het water 'wegzuigen/stromen' bij mijn doucheputje.

Ook als ik mijn wc doortrek dan hoor ik een zuigend/hol geluid uit mijn doucheputje komen. Ik heb hier onder een foto toegevoegd van mijn doucheputje. Kan iemand aangeven hoe dit opgelost kan worden?




En is er een moderator die dit topic naar het juiste forum kan verplaatsen? Ik kreeg dit topic niet in het juiste forum geplaatst dus ik heb hem maar hier geplaatst.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
De foto vind ik niet duidelijk. Sorry hoor maar naar aanleiding van het plaatje zou ik schrijven maak het putje eens schoon.
 

Jasper1984

  • #3
Ik weet zelf ook wel dat het putje en de douche niet schoon zijn maar daar gaat het nu even niet om. Zodra ik klaar ben met verbouwen ga ik alles schoonmaken en opknappen.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Hoe moeten wij tussen deze drek nu zien waardoor het stinkt? Groot kans dat de drek zelf stinkt. Of dat de sifon leeg loop door capillaire werking via de drek. Dus eerst even een kwartiertje poetsen, dan eventueel een nieuwe foto plaatsen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Het is een beetje moeilijk te zien op de foto, hoe het putje in elkaar zit, en waar het waterslot zit.
Als dat onder het ronde buisje rechts zit, zou het inderdaad zo maar kunnen dat eventueel vuil of haren het water uit het waterslot hevelt.
Je krijgt dan een open verbinding met het riool.
En omdat er zo weinig water in zit kan het dan ook gaan borrelen als je de wc door spoelt.

Dus probeer eerst even om zoveel mogelijk vuil er uit te halen, en dan even goed doorspoelen met een slang.
Het kan dus aan het vuil liggen wat er in zit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu