Douchebak plaatsen en tegelwerk

Cornelis

  • #1
Goedendag,

In mijn badkamer project ga ik een douchebak plaatsen in een nis. De bak is iets te groot voor de nis, dus ik ga in 1 van de wanden ruimte frezen zodat de bak er in geschoven kan worden. Zie het linker plaatje, bak is blauw, wand is zwart en douchecabine glaswanden zijn grijs. De wanden ga ik tegelen.



Mijn eerste vraag gaat over de hoek bij A. Hoe werk ik die netjes af? Kan ik daar zo'n tegel profiel inzetten, maar hoe krijg ik het dan waterdicht? Of moet ik daar een voegbreedte overhouden en het dan voegen? Of kitten? Deze hoek ligt vol in de straal van de douche.

Tweede vraag gaat over de kimband in de hoek waar ik ruimte in de muur gefreest heb. Zie het rechter plaatje. Moet kimband bij hoeken 1, 2 en 3? Of alleen bij 3? En waar moet de siliconen kit uiteindelijk komen, alleen bij 1 of moet het nog veel dieper in die hoek ook komen?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Kijk eens naar "Hoektegel 1 ronde kant" op Google heb je ook een nette afwerking.
 

Cornelis

  • #3
Mooi idee, maar in de serie tegels die ik heb gekocht zit dat helaas niet in het assortiment.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Vroeger had je tegels er tussen zitten die aan de zijkant mee geglazuurd waren die viste we de eerst uit.
 

Cornelis

  • #5
Ik zal de tegels hier zeker op controleren zodra ik ze binnen heb!

Hoe zit het nou met het waterdicht krijgen van die hoek? Binnenhoeken moet je niet voegen, maar kitten. Hoe zit dat dan bij een buitenhoek als in mijn geval?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu