Douchebak loopt niet leeg

Takkie32

  • #1
Goedendag,

Ik woon in een huis uit de jaren 30 en heb sinds kort er een douchebak ingezet. Het probleem bij mij is dat nu het putje niet leeg loopt. Ik heb eens goed gekeken hier en blijkt dat dit de beluchting kan zijn. Alleen is mijn vraag waar ik dat moet doen. Hiervoor zat er zo een granieten douchebak onder met een loden afvoer. Geen problemen gehad, tot dit feit.

Onder deze oude bak zat er een soort zwanenhals van lood onder de vloer. Gewoon gebogen in een hals vorm. Daar hadden ze een putje aangemaakt met een buitendraad van 2". Ik heb dit putje afgezaagd en er een puntstuk 2" binendraad naar 50 mm pvc opgezet. Daarboven, net boven de vloer een knie 90 graden verloop naar 40mm en daar de douchebakslang in gelijmd.





U ziet hierop de loden zwanenhals met daarop het puntstuk 2".



Op deze foto met de knie 90 graden 50 - 40 mm

Ik dacht echter dat dit gewoon goed zou werken aangezien dit al 80 jaar goed werkt. Wat maakt het verschil dat met een douchesyfon er bij?

BVD Ronald
 

Ceevee

  • #2
De zwanenhals in de vloer werkt als een siphon, nu plaats je in je douchebak nog een syphon, dit betekent dat je 2 syphons achter elkaar hebt zitten, daar zit je probleem, 2 syphons achter elkaar werkt niet. Het beste is de loden leiding zo ver mogelijk slopen en vervangen met pvc buis. Het beste tot aan een punt waar je altijd bij de overgang lood/pvc kunt.
 

Takkie32

  • #3
Dank u voor de snelle reactie.

Allereerst heb ik het probleem dat alles al af is :). Ten 2e is een pvc leiding naar de standbuis geen optie, omdat ik daarvoor overal in mijn huis mijn vloer er uit moet halen. is er geen andere oplossing? Zoals die zwanenhals weer rechtbuigen of ertussenuitzagen en er iets van lood op laten " Solderen "

Wat zijn de kansen van die loden zwanenhals weer rechtbuigen?

Ik zat trouwens eens verder te lezen op dit forum en kwam erachter dat als je het bakje uit het putje van de douche haalt je syfon werking weg is. Klopt dit? Want dit heb ik ook al geprobeerd maar stroomt nog steeds niet weg. Misschien toch een verstopping?

Groet
 

Fiesiekus

  • #4
Die loden piep rechtbuigen kan je vergeten.
Takkie32 schreef:
Daarboven, net boven de vloer een knie 90 graden verloop naar 40mm en daar de douchebakslang in gelijmd.
Wat is een douchebakslang? Het beste behoud je de loden zwanenhals en verwijder je de nieuw aangebrachte sifon. Aansluiten (als 't kan) met gladde PVC dus geen geribbelde slang. dat lijkt makkelijk, maar op den duur zet zich daat vuil op vast met verstoppingen als gevolg.
 

Takkie32

  • #5
De douchebakslang is de slang die bij de douchebak kwam. Inderdaad zo een ribbelslang. Ok nou bedankt voor de tip iig. Ik hoop dat het gaat werken. Dank u.
 

Takkie32

  • #6
Het probleem is opgelost gelukkig. Gewoon het sifon gedeelte van het putje van de douche eruit gehaald en nu stroomt ie als een speer. Nu uitdaging 2, het alles waterdicht maken, zaghier en daar nog een drupel of wat onde de bak.

Allen bedankt voor de info.

Gr. Ronald
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu