Hulp bij keuze douchebak

DDJansen

  • #1
Ik wil in mijn nieuwe badkamer een douchebak gaan gebruiken. Nu ben ik op zoek naar een douchebak die heel lang mee gaat en die ik makkelijk schoon kan maken. Ik heb een heleboel materialen voorbij zien komen. Ik wil niet voor acryl gaan omdat dit volgens mij te makkelijk krast. Solid surface, composiet en kunstmarmer lijken mij mooi en slijtvast maar ik maak mij zorgen over kalkaanslag. De fabrikant geeft meestal aan dat je geen aggressieve middelen mag gebruiken om ze schoon te maken en dat groene zeep voldoet. Maar het lijkt mij dat er na verloop van tijd toch kalkaanslag gaat vormen en dat krijg je niet weg met groene zeep lijkt mij.

Hebben jullie ervaring met een van deze materialen (of een suggestie voor een andere)? Is kalkaanslag inderdaad een ding? Kunnen ze worden schoon gemaakt met azijn of een ander anti kalk middeltje?

Groet,

Dennis
 

Haplo

  • #2
Zag laatst op tiktok voorbij komen dat bakpapier goed te gebruiken is om kalk weg te poetsen. Droog maken na douchen kan ook helpen of een ontkalker aanschaffen.
 

DDJansen

  • #3
Droogmaken na douchen vind ik teveel werk. Ik ben juist op zoek naar iets dat onderhouds arm is.

Ik zou graag een ontkalker gebruiken maar ik vraag me af of dat kan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu