Douchebak iets te kort

Md65

  • #1
Hallo medeklussers,

Ik heb 3 wanden in de badkamer gestript.
Tussen deze wanden komt een lage (3 cm) douchebak van 90 x 150 cm. De afstand tussen de wanden is 156 cm. Indien ik de bak centreer ontstaat er weerszijden 3 cm ruimte. Dat is teveel om op de bak te tegelen en ontstaat er weerszijden na het tegelen dus een kier van circa 1,5 tot 2 cm. Ik kan de bak geheel links aan laten sluiten tegen de wand maar dan hou ik rechts een opening van 3 tot 4 cm. Hoe kan ik dit op een creatieve manier oplossen?
Alvast dank voor jullie reactie!
 

Robbie's

  • #2
Kun je de muur niet aan 1 kant voorzien van een extra stuc laag van 4cm?
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Md65

  • #3
Dat kan maar het tegelwerk moet aansluiten op bestaand tegelwerk. Dan verleg ik het probleem.
 

Robbie's

  • #4
Ik begrijp hem niet. In je eerste zin geef je aan "Ik heb 3 wanden in de badkamer gestript". Je hebt geen kale wanden of je komt nu precies uit als je tegelt tussen de bestaande opening (156cm)? Je zult ergens lijkt mij dan moeten gaan corrigeren met je tegel. Even kijken wat anderen voor idee hebben. Een dun randje (2cm links en rechts) waar je een stukje tegel op aanbrengt lijkt mij ook geen gezicht en gevoelig voor lekkages.
 

Md65

  • #5
De afstand tussen de gestripte wanden is 156 cm. De bak 150 cm. Dus totaal 6 cm over om op te vangen met tegelen. Tegel + lijm is circa 1,5 cm x2. Dus hou ik ongeveer 3 cm over aan 1 zijde of 1,5 cm verdeeld over 2 zijden.
De kraan en afvoer is links gesitueerd. Rechts is de inloop en aan die kant is er dus meer sprake van spatwater dan water dat voluit over de tegels gaat lopen . Vandaar dat ik de bak eigenlijk links aan wil laten sluiten tegen de muur (en vervolgens op de bak tegelen) zoals het hoort. Rechts heb ik dan een opening van 1,5 cm.
Zou het misschien mogelijk zijn om bijvoorbeeld iets met polyester te doen? De bak als het ware iets groter te maken. Of zeg ik nu iets geks :-)
 

Haplo

  • #6
Je kunt er een voorzetwandje in maken van 120cm hoog. Kun je de flesjes ook kwijt.
 

Md65

  • #7
Dat is ook mijn gedachte gepasseerd, dat voorzetwandje moet dan wel zeker 8 tot 10 cm diep worden om daadwerkelijk iets op te kunne zetten. Maar rechts is ook de inloop en dat wandje zit dan in de weg, bovendien heb ik die diepte niet :-)
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #8
Een dubbele wand maken met 5 of 7 cm groene gipsblokken. Of deze voorzetwand gebruiken voor een inbouwkraan en het leidingwerk.
 

Md65

  • #9
De oude tegels die verwijderd zijn aan de 2 zijden van 90 cm moeten na het plaatsen van de douchbak weer teruggeplaatst worden. Er wordt dus weer aansluiting gevonden met het bestaande tegelwerk op die wanden (de 2x 90 cm aan verwijderde tegels is een gedeelte van langere betegelde wanden).
Indien ik de wanden dikker maak gaat er na het tegelen dus een verspringing optreden tussen het oude en nieuwe tegelwerk. Dit maakt nu juist de oplossing zo lastig. Ik denk dat de oplossing gevonden moet worden onderin tussen bak en muur. Iets er tussen gieten wat uithard of een kunststof strook tegen de kopse kant van de bak maken. Maar de vraag is hoe doe ik dat, met welk materiaal, in de juiste kleur en waterdicht verlijmd tegen de kant van de bak.
Ik realiseer me dat het niet eenvoudig is maar hoop toch een passende oplossing te vinden
 

Hharbers

  • #10
Douchebak terug brengen en een "bak" op maat er in tegelen
 

Md65

  • #11
Op een dergelijke oplossing ziet ik natuurlijk niet te wachten.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #12
Heb je ook een foto van je situatie ivm tegel werk verspringing?
Ik was maar van uit gegaan dat je een witte bak hebt misschien kan je er stroken holleniet in of op maken.
 
Laatst bewerkt:

Hharbers

  • #13
@Md65

Je vraagt om meedenken voor je probleem
Je geeft echter zeer summiere informatie zonder fotos'

Wij moeten we van achter scherm een voorstel doen

Kom eens met complete info en vraagstelling en geef aan welke oplossingrichtingen je wel en niet wilt overwegen
 

Md65

  • #14
Bijgaand de situatie aan de linker wand. Hier zie je de oude tegels zitten waar de nieuwe tegels tegen aan gezet gaan worden. Tevens een foto van de douchebak, zit nog in de verpakking vandaar even een hoekje vrijgemaakt voor kleur en vorm van zijkant.

IMG_7414.jpeg IMG_7417.jpeg IMG_7496.jpeg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #15
een welke kan is nu te breed waar de leidingen zitten?
 

Md65

  • #16
De foto laat de linker wand zien, daar zitten inmiddels ook de leidingen in gefreesd. De bak kan ik aansluiten tegen deze wand. Tussen de wand rechts en de bak ontstaat dan de opening als omschreven.

6B8F2963-48B0-435E-B0E9-DCC8C5519037.jpeg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #17
maar die tegels zijn toch gewoon recht hoekig en dan komt ie niet vol uit in de hoek dat is toch geen probleem.
Omdat andere kant niet in zicht is zal daar wel een probleem zitten zo kan je rechte kant muur wel verdikken.
 

Md65

  • #18
We zitten niet op dezelfde golflengte Henk. Tussen de 2 kale muren is de afstand 156 cm. De bak is 150 cm. Dan is er 6 cm over. Tegellijm + tegel is ongeveer 1.5 cm x 2 wanden = 3 cm. Blijft over 6 minus 3 = 3 cm. De bak wil ik links tegen de kale muur positioneren en daarop tegelen. Dan hou ik rechts een ruimte van 3 cm over tussen bak en rechter wand. Daar zoek ik de oplossing voor. Begrijp je de situatie nu beter?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #19
"Tussen de wand rechts en de bak ontstaat dan de opening als omschreven"
dit type je zelf bij de foto
1679330592891.png
 

Md65

  • #20
Nu begrijp ik de miscommunicatie. Wat jij in de foto aangeeft als rechter wand dat is de lange achterwand van 156 cm. Linker wand is 90, lange wand 156 en dan de rechter wand 90.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu