Douchebak eerst plaatsen of eerst betegelen

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik ga in onze badkamer een nieuwe douchebak plaatsen. De tegels worden ook vervangen, maar moeten de nieuwe tegels nu op de nieuwe douchebak gezet worden of moet de douchebak tegen de tegels aan gezet worden.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Het beste kun je achter je douchebak ook tegelen want mocht je douchebak een keer weg halen en een andere douchebak plaatsen dan heb je er in ieder geval achter getegeld. Maar verder maakt het niks uit of je er nou wel of niet achter tegelt.

Succes er mee
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Gerrit, het kan allebei. Maar als je eerst betegelt (+ voegt), en daarna de douchebak ertegenaan zet heb je een paar voordelen: de plaats van de tegels komt niet zo nauw, waterdicht maken is makkelijker en eventueel later vervangen van de douchebak blijft mogelijk!

Vergeet niet de vloer en het onderste deel van de muur waterdicht te maken met zgn waterdicht pasta plus "kimband" (dat gaat in de hoeken,) vraag er even naar bij de tegelafdeling van een bouwmarkt. Dat spaart je namelijk een hoop ellende. Je hoeft dat alleen niet te doen als je over de bestaande tegels heen tegelt, en de vloer al waterdicht was (en blijft!).

Vergeet niet de douchebak te aarden, indien hij van metaal is! Voor aarding van een badkamer zijn trouwens heel strikte regels.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Bart, je was me net voor :lol:

Gerrit, kijk eens op bij de Gamma en ga naar "klusinfo", daarvan "klussen op alfabet".
Kies dan oa "douchebak plaatsen" en "elektra-aanleg in de badkamer".
Je krijgt dan een stappenplan daarvoor!

Je kunt er ook rechtsstreeks heen gaan : Douchebak plaatsen en elektra in de badkamer urls werken niet meer

Succes!
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
A

Anonymous

Gast
  • #6
Bedankt, ik ga er mee aan de slag.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu