Douche bij houtskeletwand

Ivo_s

 • #1
Hoi,

We hebben een nieuwbouwwoning gekocht en zitten na te denken over de inrichting van de badkamer. Het spouwblad van de gevel is uitgevoerd in houtskeletbouw. Nu zegt de aannemer (min of meer) dat het niet verstandig is om de douche tegen deze wand te maken, terwijl we dat juist bedacht hadden.

Kan iemand me vertellen of dat daadwerkelijk niet kan/verstandig is, of moeten er speciale maatregelen getroffen worden?

groeten,

Ivo
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Dit wordt heel vaak gedaan. Met groene gipsplaten ertegen en eventueel (watervast) achterhout om dingen makkelijker op te kunnen hangen.
   

  EvdL

  • #3
  En zorg voor een goede afzuiging. Ik heb zelf een vakantieblokhut met douche :lol:. in eerste instantie hadden we alleen een raampje die open kon en toen was het idd erg vochtig. Heb er nu een grote ventilator gebruikt waardoor de badkamer mooi droog blijft.
   

  Millew

  • #4
  Je zal in ieder geval moeten zorgen dat de bekleding c.q. tegelwerk absoluut waterdicht is. Dus niet alleen bij vloer-wand verbinding kimband gebruiken maar ook in eventuele wandhoeken.

  Je zou ook kunnen overwegen om een prefab douchecabine te plaatsen.
   

  Bprosman

  • #5
  Mijn huis is ook hout-skeletbouw en de douche staat ook tegen de "buitenwand". Het geheel moet inderdaad goed waterdicht zijn. Zwaluwstaart platen op de grond met daaronder dakleer. Cementen vloertje , wanden van "groene gipsplaat" op de grond afgewerkt met kimband. Gewone douchebak (geen prefab) , wanden en vloer betegeld.
  Wel er op letten dat de voegen netjes dicht blijven.

  Groeten, Bram
   

  Xr8

  • #6
  Wellicht heeft het te maken met eventueel vorstgevaar als je te diep in de wand komt. Als je voor de bestaande wand een dunne voorzetwandzet waarachter je de leidingen kwijt kunt zul je dit mogelijke probleem oplossen.

  Succes.
   

  Bprosman

  • #7
  @Xr8,

  Bij mij zitten er inderdaad geen leidingen in de buitenmuur. Alle leidingen zitten in binnenmuren en "steken over" onder de vloer door.

  Groeten, Bram
   

  Sjaanzwaan

  • #8
  1) zorg er idd voor dat je leidingen niet kunnen bevriesen
  2) zet de hoeken goed dicht met kim band en pasta dit is een soort rubber achtige substantie en maakt het geheel waterdicht
  3) eerst de vloer tegelen daarna de wand hierdoor komt de wand tegel op de vloer tegel te stan en daarna afkitten

  op deze wijze zijn je hoeken dubbel dicht en wordt hout niet door water beroerd
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu