Adviesvraag bij scheurtjes in de tegels van de douche

RemonG

  • #1
Goedemorgen,

Graag wil advies over de scheurtjes die ik in mijn onderste badkamertegels zie. Betreft een badkamer die 15 jaar geleden professional is geplaatst. Woning is houtskeletbouw en aangesloten op stadsverwarming.

In de onderste tegels bij de douche zit scheurvorming. Er is nog geen lekkage geconstateerd. Ik heb een tegelzetter op bezoek gehad en die adviseerde om een tweede laag tegels te plakken inclusief kimband en ook de vloer meteen te voorzien van een 2e laag. De prijs die hij offreerde was zo hoog dat ik eerst even goed wilde afwegen wat te doen. Voor de prijs kan ik namelijk ook bijna een volledige stoomcabine laten plaatsen. Uitgangspunt is om snel weer te kunnen douchen (maken nu gebruik van het bad). Zelf zat ik te denken om twee trespa-platen op maat te laten maken en een kitter langs te laten komen die alles waterdicht kan maken. Onderstaand twee foto's, tips en adviezen zijn welkom!

 

Marcn88

  • #2
Tegels afbikken en kimband aanbrengen en ook kijken waaarom ze gescheurd zijn dit gebeurd nooit zomaar
Dan nieuwe tegels plaatsen
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Om ervan te leren zou je kunnen vertellen met welke materialen die wanden zijn gemaakt.
 

RemonG

  • #4
Het is een houtskeletbouw-woning. Ik ben niet degene die de wanden heeft gemaakt of heeft gezien hoe de badkamer is geplaatst, maar weet wel dat er normaal gips, hechthout en dan isolatiefolie achter elkaar gemonteerd zit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu