Doorvoer riool steens buitenmuur

Thom88

  • #1
Bij het vervangen van een stuk gresbuis door PVC in de kelder helaas de gresbuis op de muur afgebroken. Omdat geen riool erg onhandig is snel de beslissing genomen om dat buiten ook maar 'even' een gat te graven en de PVC door te leggen. Omdat het buitenwerk een beetje een spoedklusje was heb ik dit helemaal niet voorbereid, en heb ik ook niet echt zicht op hou men dit doet. Normaliter probeer ik me altijd in te lezen, maar hoe krijg ik dit nu weer dicht? Volpurren is vast niet de juist oplossing. :oops:

Ik heb geen grondwaterdruk, maar zit wel op het zuidwesten. Het gat is ongeveer 1,3m diep gok ik. Bij regen is de kelder vochtiger. (Al het (kalk)stucwerk is al van de binnenkant van de muren gevallen, maar dat heeft ook met condens te maken).

Ik zat er aan te denken om er aan de buitenzijde eerst een zakje snelcement / beton te gebruiken onder en aan langszijden van de pijp, en dan de boel verder op te metselen met klinkers en cementspecie. Eventueel wat vloeibaar rubber of bitumen op het werk smeren (en wellicht de rest van de muur ook meepakken). Geen idee of dat de juiste werkwijze is.

photo_2021-08-20_21-06-42 (2).jpg photo_2021-08-20_21-06-42.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Er zijn rubben manchetten voor waterdichte verbindingen verkrijgbaar. Een alternatief is inderdaad vloeibaar rubber.
 
  • Like
Waarderingen: Thom88

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu